Hjem » Gran Canaria » Hotell Gran Canaria

Hotell Gran Canaria

Gran Canaria har et stort antall hoteller og overnattingssteder i ulike prisklasser og standarder. Man finner hoteller spredt rundt omkring på hele øya, men den største konsentrasjonen befinner seg i sørlige del.

Langs hele sørkysten, fra San Agustin i sørøst til Puerto de Mogán i sørvest ligger flotte hotellkomplekser side om side. Playa del Inglés er det største feriestedet på øya, og her finnes en 2,7 km naturlig sandstrand. Stedet passer perfekt for sol-, bad- og strandliv, vannsportsaktiviteter, shopping og uteliv. Flere temaparker ligger også her.

San Agustin i sørøst er et fredelig reisemål, som har en nydelig lang sandstrand. Meloneras i sør er et flott og elegant badested, som nylig har blitt renovert. Også Puerto de Mogán i sørvest er en populær destinasjon. Stedet blir kalt for «Lille Venezia» på grunn av sine kanaler og sjarmerende broer. Puerto de Mogán har fargerike hus i Middelhavsstil, og ingen bygning er høyere enn 3 etasjer. Puerto Rico er også et hyggelig sted å feriere, og har innbydende gyldne og langgrunne sandstrender.

Gran Canaria har et bredt utvalg av hotelltyper. Man kan velge mellom Spa-hotell, golf-hotell, strandhotell, boutique-hotell, leilighetshotell, forretningshotell og flyplass-hotell.

I hovedstaden Las Palmas finnes det også mange hoteller. En stor andel av overnattingsstedene her er tiltenkt forretningsreisende, og har ofte en høyere prisklasse enn hotellene i sør.

En rekke hoteller på Gran Canaria tilhører internasjonale kjeder – deriblant H10, Sheraton, Radisson og Marriott.

Turisthotellene som ligger sør på Gran Canaria gir besøkende ofte mulighet til å bestille rom med «all inclusive» – der alle måltider er inkludert i romprisen. Dette er svært praktisk, da man slipper å tenke på matbudsjettet under ferieoppholdet. Dersom man ikke vil være bundet til å spise på hotellet hver dag, kan man selvfølgelig velge å bestille kun rom.

Flesteparten av turistene som kommer til Gran Canaria, ønsker sol- og badeferie, med kort avstand til stranden. En økende andel av turister foretrekker imidlertid landsbyferie, der dagene benyttes bl.a. til fotturer i fjellet. Gran Canaria har også overnattingssteder for dette – og kan tilby sjarmerende hoteller eller landsteder sentralt på øya.

Noen populære hoteller på Gran Canaria:

 

parque-cristobalParque Cristobal Gran Canaria

Parque Cristobal Gran Canaria er et 3-stjerners leilighetskompleks som ligger sentralt på sørkysten av øya – ved det store turistsenteret Playa del Inglés.

Stedet har 233 leiligheter/bungalows og komplekset er omgitt av en flott tropisk hage. Fra hotellet har man kort avstand til nærmeste sandstrand. Uteområdet består av solterrasse med utendørs svømmebasseng, barnebasseng og boblebad.

Leilighetene har god planløsning, og har et velutstyrt te-kjøkken samt TV, safe, eget bad, sittegruppe og egen terrasse. Parque Cristobal Gran Canaria har ellers fasiliteter som restaurant, tennisbane og treningsstudio. Stedet passer perfekt for barnefamilier, og hotellet tilbyr aktiviteter for barn samt lekeplass.

Adresse: Holanda, 35100 Playa del Inglés

 

san-augustin-beach-clubSan Agustin Beach Club

San Agustin Beach Club er et populært 4-stjerners strandhotell som ligger i San Agustin – på sørøstkysten av Gran Canaria. Fra hotellet har man direkte tilgang til sandstrand, og stedet har et flott uteområde med solterrasse og stort svømmebasseng. Hotellet ligger kun 7 min. i kjøretid fra Playa de Inglés, og hotellets gjester har kort vei til nærmeste golfbane. San Agustin Beach Club har form som et cruise-skip, og interiøret er maritimt.

Hotellet har 57 rom og suiter – der alle er utstyrt med safe, minibar, TV, air-condition, bad samt egen balkong – med utsikt over Atlanterhavet eller til hagen.

Fasiliteter på hotellet består bl.a. av bar, restaurant, treningssenter, boblebad, frisørsalong og sykkelutleie. Det er også gratis internett-tilgang på hotellets fellesarealer.

Adresse: Plaza de los Cocoteros 2, 35100 San Agustin

 

Marina-suitesMarina Suites Gran Canaria

Marina Suites Gran Canaria er et lekkert 4-stjerners leilighetshotell som ligger rett ved marinaen i Puerto Rico, på øyas sørvestkyst. Leilighetshotellet befinner seg kun 10 min. gange fra stranden Amadores, og det er kort avstand til nærmeste golfbane.

Fra hotellet har man flott utsikt over Atlanterhavet, og på stedets uteområde ligger et innbydende svømmebasseng.

Marina Suites Gran Canaria har 217 leiligheter, der alle er lyse og moderne innredet. Leilighetene er  på ca. 70 kvm, og har te-kjøkken med kjøleskap, stekeplate, mikrobølgeovn og vannkoker. I tillegg finnes air-condition, safe, sittegruppe og balkong med havutsikt.

Hotellet har dessuten utendørs boblebad, restaurant og bar, treningsstudio og solterrasse.

Adresse: Juan Diaz Rodriguez, 35130 Puerto Rico

 

cordialHotel Cordinal Mogán Playa

Hotel Cordinal Mogán Playa er et 4-stjerners, stort hotellkompleks som ligger i Puerto de Mogán på sørvestkysten av Gran Canaria. Puerto de Mogán kalles ofte for «lille Venezia» med sine vakre kanaler og broer, og her finnes flott sandstrand og en idyllisk havn.

Hotellet ligger 500 meter fra sentrum og 5 min. spasertur til stranden og havnen. Cordinal Mogán Playa har en vakker hage med tropisk vegetasjon samt terrasse med solsenger og utendørs svømmebasseng.

Alle de 487 gjesterommene er utstyrt med air-condition, TV, terrasse eller balkong, minibar, safe (leies) samt eget bad med hårføner. Hotellet har butikk, restaurant og bar, Spa, treningssenter, lekeplass og aktiviteter for barn.

Adresse: Avenida los Marreno 2, 35138 Puerto de Mogán

 

seasideSeaside Gran Hotel Residencia – Gran Lujo

Dette er et 5-stjerners luksushotell som ligger på sørkysten av Gran Canaria, nærmere bestemt i Maspalomas. Hotellet ligger nær de berømte sanddynene, og man har kort avstand til to golfbaner. Seaside Gran Hotel Residencia – Gran Lujo har vakker tropisk hage med utendørs svømmebasseng. Hotellkomplekset er oppført i spansk kolonistil, og stedets 94 rom og suiter er alle innredet i stilfulle blå- eller gulfarger. Gjesterommene er svært komfortable, og har TV, air-condition og eget bad. Alle rom har utgang til balkong eller terrasse.

Hotellet har en rekke fasiliteter – deriblant restaurant/bar/lounge, treningssenter, Spa og boblebad. Det er også mulig å leie sykkel på hotellet, og man har gratis adgang til tennisbane i nærområdet.

Adresse: Avenida del Oasis 32, 35100 Maspalomas