Hjem » Barcelona » Hotell Barcelona

Hotell Barcelona

Barcelona har et svært godt utvalg av overnattingsmuligheter, og man finner hotell i alle prisklasser og standarder. I denne storbyen kan man velge alt fra billige og enkle hospitser til flotte luksushoteller.

Når man skal velge hotell i Barcelona, er beliggenhet, standard og pris avgjørende for de fleste. De forskjellige distriktene i Barcelona er svært forskjellige, og det vil innvirke positivt på hele ferien dersom man velger et hotell med god beliggenhet – ut fra personlige behov og ønsker.

I området omkring gaten La Rambla finnes det mange hoteller, pensjonater og leiligheter. Her bor man «midt i smørøyet», men må også kunne akseptere støy fra gaten om natten.

Mange turister velger å bo i gamlebyens Barri Gotic. Her bor man sentralt med tilgang på uteliv og shopping, og området er dessuten et kulturelt sentrum med katedralen, pittoresk arkitektur og trange brosteinsbelagte gater.

I distriktet El Born er det også populært for turister å bo. Dette er et fasjonabelt strøk, og passer godt både for barnefamilier og par/enslige. Her finnes det mange caféer og barer, og man har kort vei til Picasso-museet. I tillegg har man gode shoppingmuligheter. Det tar kun 10 min. å spasere herfra til La Rambla.

Velger man å bestille hotell i distriktet Eixample – som er den nyere del av Barcelona – har man tilgang på de beste og dyreste restaurantene i byen samt eksklusive merkebutikker. Dette distriktet ligger nord for Placa Catalunya.

Legger man mer vekt på prisklasse enn beliggenhet, kan man velge et hotell i distriktet Sants. Herfra kan man ta metro inn til sentrum (10 min. i reisetid). Området er stille og rolig, og passer godt for eldre og barnefamilier.

Også området Les Corts anbefales for dem som ikke nødvendigvis må bo sentralt. Dette er byens finansdistrikt og her finnes mange gode hoteller. Man kan ta metro inn til Barcelona sentrum (15 min. i reisetid).

Distriktet El Raval er Barcelonas kontroversielle område, som tidligere var best egnet for erfarne reisende. Dette er verken det peneste eller tryggeste området i Barcelona, men har likevel sin spesielle sjarm. De seneste år har distriktet blitt oppgradert. Her kan man bo sentralt samtidig som man slipper unna nattestøyen fra La Rambla.

Det finnes flere flotte hoteller i havneområdet Port Olympic, nær stranden. Hotellene her har oftest høy pris på grunn av sin førsteklasses beliggenhet.

Barnefamilier velger ofte hotell i distriktet Barceloneta – der man har nærhet til strand og sjø. Man har dessuten kort vei til Barcelonas handlegater herfra (15 minutters spasertur til La Rambla). Det er også kort avstand herfra til populære attraksjoner for hele familien – deriblant Barcelona Akvarium.

Nedenfor følger noen anbefalte hoteller i Barcelona:

 

almaAlma Barcelona

Alma Barcelona Hotel har sentral beliggenhet nær katedralen og La Rambla. Dette er et 5-stjerners hotell som holder til i en elegant bygning fra 1900-tallet. Alma Barcelona Hotel har i alt 72 moderne og luftige rom – der alle er utstyrt med TV, gratis aviser, badekåper/tøfler, komfortable senger, air-condition og safe.

Hotellet har bar/lounge, restaurant, gratis trådløst internett, room service, svømmebasseng, badstue og treningsstudio. Det finnes også en idyllisk hage tilgjengelig for hotellets gjester. Alma Barcelona Hotel tilbyr også flyplasstransport mot avgift.

  • Distrikt: Eixample
  • Adresse: Mallorca 269 – 271, 08008 Barcelona

 

mercer-hotelMercer Hotel Barcelona

Mercer Hotel Barcelona ligger i gamlebyens gotiske kvarter, og er et 5-stjerners boutique-hotell. Hotellet ligger i en av byens historiske bygninger, og har i alt 28 elegante rom – med originale trebjelker i taket. Alle rom har eget bad med hårføner, gratis WiFi, air-condition, flatskjerm-TV, safe og minibar.

Det er flere caféer, barer, restauranter og vakre torg i nærområdet, og kun 5 minutters spasertur til Barcelona-katedralen. Mercer Hotel Barcelona har dessuten et flott utendørs svømmebasseng på taket – der man også finner basseng-bar og solsenger. I tillegg har hotellets gjester tilgang på en hyggelig gårdsplass med vakre appelsintrær. Andre fasiliteter på hotellet er restaurant/bar, solarium, bibliotek, møterom, døgnåpen resepsjon samt flyplasstransport (mot pristillegg).

  • Distrikt: Ciutat Vella
  • Adresse: Dels Lledo 7, 08003 Barcelona

 

universalBarcelona Universal Hotel

Det 4-stjerners Universal Hotel ligger sentralt i Barcelona – 500 meter fra distriktet El Raval. Herfra har man gangavstand til både La Rambla og havneområdet. Hotellet ble totalrenovert i 2011, og har i alt 167 moderne rom.

Dette hotellet passer for hele familien, og kan tilby sine gjester fasiliteter som restaurant/bar/lounge, treningssenter, room-service samt flott takterrasse med svømmebasseng og solstoler. Alle rom er utstyrt med safe, air-condition, TV og eget bad.

  • Distrikt: Sants – Montjuïc
  • Adresse: Avinguda del Paral.lel 76 – 78, 08001 Barcelona

 

banysHotel Bonys Orientals

Hotel Bonys Orientals er et moderne og hyggelig 3-stjerners hotell som ligger i en gågate – i distriktet El Born – ca. 500 meter fra La Rambla. Denne delen av Barcelona grenser til det gotiske kvarteret («El Barri Gòtic») i gamlebyen. Hotel Bonys Orientals ligger i en bygning fra 1700-tallet, like ved den kjente turistattraksjonen og kirken Santa Maria del Mar.

Hotellet har i alt 57 elegante og moderne rom og suiter med balkong. Alle rom er lydisolerte og har safe, TV, kjøleskap, air-condition, gratis WiFi samt eget bad med hårføner. Fasiliteter på hotellet består av restaurant, døgnåpen resepsjon, sykkel- og bilutleie. Det er godt med restauranter og utesteder i dette området, og man har kort vei til nærmeste metrostasjon herfra.

Distrikt: El Born

Adresse: Argenteria 37, 08003 Barcelona

 

constanzaHotel Constanza

Hotel Constanza er et 2-stjerners hotell som ligger i et rolig område av Barcelona, men herfra har man likevel kun 7 minutters gange til det gotiske kvarteret «Barri Gòtic» i gamlebyen. Det er også 7 minutters gange til det sentrale Placa Catalunya fra Hotel Constanze.

Hotellet har 46 rom, der alle har en elegant innredning. Man kan velge mellom enkeltrom, dobbeltrom, superior eller familierom. Alle rom har air-condition, safe, gratis trådløs internett, skrivebord, bad med hårføner, TV og minibar. Mange rom har også en liten balkong.

Andre fasiliteter som finnes ved Hotel Constanza er bl.a. døgnåpen resepsjon, takterasse med flott utsikt over byen, tapasrestaurant, café/bar samt sykkel- og bilutleie.

  • Distrikt: Eixample
  • Adresse: Calle Bruc 33, 08010 Barcelona