Hjem » Granada » Granada Taxi og Transport

Granada Taxi og Transport

taxi-spania

Det finnes et stort antall drosjer tilgjengelig i Granada sentrum, og de er lette å kjenne igjen på gaten: Hvite med en grønn diagonal stripe på bildøren. Drosjer kan enten bestilles pr. telefon, praies på gaten eller man kan oppsøke en drosjeholdeplass i byen.

Drosjeholdeplasser i Granada finner man f.eks. ved togstasjonen, ved busstasjonen, ved «Plaza Nueva», i gaten «Gran Via de Colón» eller ved «Jardines de Triunfo».

Skal man praie en drosje på gaten, kan det være nyttig å vite at dersom drosjen er ledig vil et grønt lys finnes på taket av bilen. Er drosjen opptatt, lyser lampen på biltaket rødt.

Det finnes flere drosjeselskaper som kjører kun i sentrum samt et selskap som kjører på strekningen mellom Granada flyplass og bysentrum.

Drosjene i Granada opererer med to takster: Dagtakst samt natt-, helg- og helligdagtakst. Dagtakst er det rimeligste, og gjelder mandag – torsdag kl. 07.00 – kl. 22.00 samt fredag kl. 07.00 – kl. 21.00.

Noen taxiselskaper i Granada:

 

  • Tele Radio Taxi Granada: +34 958 280 654
  • Radio Taxi Granada: +34 958 132 323
  • Taxi Gonzales: +34 652 875 872

 

Turistbusser

Er det første gang man besøker Granada, kan det anbefales å benytte de røde turistbussene når man vil se mest mulig av byens severdigheter. Bussene tilbyr transport mellom Granadas viktigste turistattraksjoner – deriblant Alhambra, Palacio De Congresos, Museo de Lorca, Vitenskapsparken, Universitetet samt tyrefekterarenaen «Plaza de Toros». Det er totalt 11 stoppesteder, og man kan hoppe av eller på bussen så mange ganger man ønsker i løpet av en dag.

Kjøper man en billett på nett, koster dette 17 Euro for voksne (9 Euro for barn), og er gyldig i 48 timer.

Turistbussene starter ved Katedralen i Granada sentrum, og kjører hele året daglig mellom kl. 09.30 til ca. kl. 20.00 (sesongavhengig). Bussene passerer severdighetene ca. hver halvtime, og man kan velge å gå på eller vente til neste buss kommer.

Mer informasjon om turistbussene i Granada finner du her.