Hjem » Granada » Granada shopping

Granada shopping

I Granada har man flotte shoppingmuligheter –  med utallige butikker i sentrum samt store kjøpesentre i utkanten av byen.

Det viktigste shoppingområdet i Granada ligger i byens historiske sentrum nær katedralen. Rundt «Plaza de Puerta Real» – i gatene Calle Gran Via de Colón, Calle Reyes Católicos, Calle Recogidas, Calle Mesones og Calle Acera del Darro finner man klesbutikker som Zara, Mango og Massimo Dutti, men også butikker som har salg av de eksklusive internasjonale merkene. I disse gatene ligger også flere skobutikker, parfymerier, kunstgallerier og antikvitetsforretninger.

Nedenfor katedralen finner man et nettverk av gågater med hyggelige småbutikker, samt det gamle mauriske silkemarkedet Alcaiceria – der man fortsatt får et snev av den gamle basarstemningen. I gatene omkring Alcaiceria finnes dessuten mange souvenirbutikker – der man bl.a. kan handle sølvsmykker, keramikk og tepper.

I gaten Calle Arabial – vest/sørvest for sentrum finner man det store spanske varehuset El Corte Inglés samt kjøpesenteret Neptun. Det ligger også et El Corte Inglés-varehus i sørlige del av byen, nærmere bestemt i gaten Carrera de la Virgen.

Er man på jakt etter delikatesse-forretninger i Granada, bør man oppsøke området mellom gatene Gran Via og Calle Elvira. Her kan man få kjøpt lokale produkter som honning, olje, skinke og vin.

Noen populære butikker og kjøpesentre i Granada:

 

muniraMunira

Munira er en flott og unik gavebutikk, som ligger sentralt i Granada – ved Plaza Nueva. Butikken har et godt utvalg av skinn- og lærvarer, deriblant håndlagde smykker, vesker, lommebøker, nøkkelringer og fotoalbum. Butikken åpnet i 1979, og her kan man finne helt spesielle souvenirer og gaver. Stedet har også stort utvalg av islamsk kunst i lær.

 • Åpningstider: Alle dager kl. 10.30 – 21.00
 • Adresse: Plaza Nueva 15, 18009 Granada
 • Web-adresse: http://www.munira.net/

 

Lolita’s Closet

Lolita’s Closet er en populær klesbutikk for damer som liker retro-inspirerte klær. Butikken er liten, men har likevel godt utvalg av flotte topper, skjørt, kjoler og jakker i vintage-stil.

Lolita’s Closet ligger i sentrum av Granada –  i en smal, brosteinsbelagt gate, ca. 300 meter vest for katedralen. I tillegg til klær, kan man også handle unikt tilbehør – deriblant sko, vesker, skjerf, øredobber, halskjeder og belter. Lolitas’s Closet har også en butikk med salg av retro-klær i Madrid.

 • Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.30 – 14.00 og kl. 17.30 – 21.00.
 • Adresse: Calle Puentezuelas 48, 18002 Granada
 • Web-adresse: http://lolitascloset.es/

 

seralloSerallo Plaza

Serallo Plaza er et stort og moderne kjøpesenter som ligger i utkanten av Granada – ca. 3 km sørøst for bysentrum. Senteret åpnet i 2012, og har bortimot 60 butikker og spisesteder fordelt på 2 etasjer. Serrallo Plaza har et stort utvalg av butikker som selger moteklær, sko, bøker, gaver, interiørartikler, souvenirer og accessoirer.

Motebutikkene som finnes i senteret har både spanske og internasjonale merker, og noen av de mest kjente er Blanc, Claire’s, H&M, Mango, Massimo Dutti, Springfield, Womens’ Secret og Zara.

I tillegg til restauranter og butikker, har Serrallo Plaza kinosal, treningsstudio, spillerom og lekelandet «Fun Park».

 • Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 22.00.
 • Adresse: Paseo Lagunas de Cameros 1, 18008 Granada
 • Web-adresse: http://serralloplaza.eu/

 

Neptuno

Centro Comercial Neptuno er et stort og flott kjøpesenter som ligger sørvest i Granada bysentrum – nærmere bestemt i distriktet Figares.

Kjøpesenteret tilbyr gratis parkering i 2 timer, og har over 100 butikker og restauranter. Neptuno har 3 etasjer, og her kan man handle moteklær, sportsutstyr, interiørartikler, accessoirer, sko, smykker – bare for å nevne noe. Det finnes også en kino i bygningen samt spillerom og lekeområde for barn.

Kjøpesenteret har også frisør- og velværesenter samt reisebyrå.

Neptuno er det eneste kjøpesenter i Granada som ligger i bysentrum, og mottar omlag 7 mill. besøkende årlig.

 • Åpningstider: Alle dager kl. 10.00 – 22.00.
 • Adresse: Calle Arabial 45, 18004 Granada
 • Web-adresse: http://www.webneptuno.com

 

elcorteingles-granadaEl Corte Inglés

Den berømte spanske varehuskjeden El Corte Inglés har to utsalgssteder i Granada – og begge har et omfattende utvalg av kvalitetsvarer. Her finner man interiørartikler, sportsutstyr, moteklær for hele familien, elektronikk, kosmetikk/parfyme – og mye mye mer. Noen av de mest kjente motemerkene man finner i varehuset er Burberry, Adidas, Nike, Lacoste og Ralph Loren.

El Corte Inglés har air-condition i hele bygningen, noe som er behagelig på en varm sommerdag. Det ene varehuset ligger i sørvestre del av byen –  i gaten Calle Arabial 95-97 –  mens det andre ligger i gaten Carrera del Virgen 20 – 22, i sørlige del av byen.

El Corte Inglés har begge steder café/restaurant og et stort supermarked.

 • Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 22.00.
 • Adresse: Carrera del Virgen 20 – 22, 18009 Granada
 • Web-adresse: http://www.elcorteingles.es/

 

alamedaAlameda

Centro Comercial Alameda er et nytt kjøpesenter som ligger omlag 5 km nord for Granada sentrum. Handlesenteret åpnet i juni 2013, og holder til i området Maracena. Alameda har på det nåværende tidspunkt ca. 20 butikker og restauranter, men flere aktører vil flytte inn i lokalene med tiden.

Kjøpesenteret har idag motebutikker, parfymeri, optiker og skobutikk. I tillegg finnes sportsbutikken Decathlon – som opptar 6000 m2 – og har svært godt utvalg av sportsutstyr og treningstøy. I senteret finner man også Mercadona, som er Spanias største supermarkeds-kjede.

 • Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 22.00.
 • Adresse: Calle Luis Buñel, 18200 Maracena, Granada.
 • Web-adresse: http://ccalameda.com/