Hjem » Granada » Granada flyplass

Granada flyplass

malaga-flyplass-granada-lufthavn

Nærmeste nasjonale flyplass er Federico García Lorca Granada – Jáen Airport (GRX), som ligger 18 km vest for Granada sentrum. Herfra går det direktefly til byer innen Spania – deriblant Barcelona og Madrid. Flyplassen betjener bortimot 730.000 passasjerer årlig (2012). Skal man reise til Granada og lande her, må man belage seg på flybytte – f.eks. i Barcelona.

De fleste turister velger imidlertid å benytte nærmeste internasjonale flyplass, som ligger i Málaga, og deretter ta buss, tog eller leie bil for å komme seg videre til Granada.

Málaga – Costa del Sol Airport (AGP) ligger 8 km sørvest for Málaga sentrum og 134 km sørvest for Granada. Flyplassen er den 4. travleste i Spania, og betjente 12,5 millioner passasjerer i 2012. Málaga Airport er den viktigste inngangsporten for turister som skal på ferie til Costa del Sol, men også den viktigste for turister som skal til Granada.

Flyplassen har 3 terminaler (T1, T2 og T3). Kun Terminal 2 og 3 er i bruk pr. dags dato, da T1 er under oppgradering. Omlag 75 flyselskaper har faste eller sesongmessige flyruter fra Málaga til omlag 120 destinasjoner i inn- og utland. Fra Norge går det direktefly til Málaga fra Oslo, Moss/Rygge, Bergen, Stavanger og Trondheim.

Málaga Airport har et godt utvalg av butikker, restauranter og caféer. I tillegg finnes fasiliteter som valutaveksling, minibanker, medisinsk senter, kapell, Vip-lounge mm. Det ligger også et flymuseum like ved flyplassen.

Planlegger man å leie bil i Málaga – og kjøre videre til Granada –  har en rekke bilutleiefirmaer sine kontorer på flyplassen – deriblant Avis, Enterprise, Sixt, Goldcar, Hertz og Europcar.

Det går direktebuss fra flyplassen i Málaga til Granada busstasjon. Reisetiden er ca. 2 timer og 15 minutter, og koster omlag 11 Euro. En annen mulighet er å ta buss fra Málaga sentrum til Granada. Bussene går hver time mellom kl. 07.00 – 21.30 og bruker 2 timer i reisetid herfra.

I tillegg er det mulig å ta tog fra Málaga til Granada, men busstransport er raskere enn toget.

Ønsker man å benytte taxi fra flyplassen i Málaga til Granada, vil dette koste omlag 140 Euro.