Hjem » Gran Canaria » Gran Canaria shopping

Gran Canaria shopping

Gran Canaria har svært gode shoppingmuligheter, og kan friste med mange kjøpesentre, et godt utvalg av tradisjonelle butikker samt spennende ukentlige markeder.

Gran Canaria har som de andre Kanariøyene opprettholdt sin status som frihandelssone – og har derfor lavere skatt og avgifter på såkalte «luksusvarer» som alkohol, tobakk, parfyme, kosmetikk.  Dette gjør at disse varene er langt billigere å handle her enn ellers i Europa. Generelt sett er prisnivået på varer høyere i nord enn i sør på Gran Canaria. Dette skyldes at det er mange fler turister i de sørlige områdene.

Turister kjøper ofte keramikk, smykker, kurver, broderier, klær og sko på Gran Canaria.

Hovedstaden Las Palmas er øyas største kommersielle sentrum. Her finner man alle de store kjedebutikkene – både spanske og internasjonale. I tillegg finnes spennende spesialforretninger og store kjøpesentre. Las Palmas er shoppingby nr. 1 på Gran Canaria, og anbefales et besøk i løpet av ferien. Gatene «Avenida Mesa y Lopez» og «Calle Mayor de Triana» (i gamlebyen) regnes for å være byens handlestrøk. Også «Viera y Clavijo» og «Calle Cano» er populære handlegater.

Sør for flyplassen – i Vecindario – ligger den lange shoppinggaten «Avenida de Canarias» – som er en av de største handlegatene på Gran Canaria. Her finner man hundrevis av butikker  i tillegg til  shoppingsenter.

Det store turiststedet Playa del Inglés på sørkysten har en rekke kjøpesentre og butikker. Langs strandpromenaden ligger forretninger side om side mellom restauranter og caféer, og ved stranden ligger kjøpesenteret Metro – som har mange flotte butikker.

Maspalomas har også noen kjøpesentre, og nær fyrtårnet Faro ligger flere små, hyggelige butikker som har salg av lokale og internasjonale designermerker.

I Puerto Rico kan shoppinglystne besøke flere handlesentre, og Centro Civico er det største. Her finner man et godt utvalg av elektronikk, moteklær, souvenirer mm.

Noen populære butikker og kjøpesentre på Gran Canaria:

 

the-mint-companyThe Mint Company

The Mint Company har salg av designerklær til både kvinner og menn, og ligger i Meloneras på sørkysten av Gran Canaria. Selskapet har en rekke butikker på Kanariøyene samt nettbutikk. Forretningen som ligger i Meloneras er svært populær, og har et stort utvalg av eksklusive moteklær, sko, accessoirer og vesker. Her finner man de prestisjetunge merkene som Armani, Boss, Calvin Klein, Guess, Versace, Ralph Lauren, Dior og Marc Jacobs.

 

Artesania Canaria Santa Catalina

Artesania er en spennende gave- og souvenirbutikk som ligger i hovedstaden Las Palmas. Er man på jakt etter kanarisk håndverk, anbefales det et besøk her. Artesania har salg av flotte keramikkgjenstander, skinnvarer, smykker, kunst, trefigurer, postkort – og mye mye mer. Gavebutikken ligger i Santa Catalina-distriktet, nær den vakre Canteras-stranden. Alle produkter som selges i Artesania er håndlaget.

 

yumboYumbo Centrum

Yumbo Centrum er et stort kjøpesenter som ligger i Playa del Inglés, på sørkysten av Gran Canaria. Senteret ble åpnet i 1982, og har idag mer enn 200 butikker, barer, caféer og restauranter – fordelt på 4 etasjer. Utenfor senteret finnes et stort torg og grøntarealer. Yumbo Centrum har forretninger med salg av moteklær, elektronikk, smykker, dagligvarer, parfymer og souvenirer – bare for å nevne noe. Om kvelden forvandler senteret seg fra å være et handlestrøk til å bli et livlig utelivsområde med utallige barer, nattklubber og underholdningssteder.

  • Åpningstider: Daglig kl. 10.00 – 21.00
  • Adresse: Avenida de España, 35100 Playa del Inglés
  • Webadresse: http://yumbocentrum.com/

 

atlantico-gran-canariaAtlantico

Kjøpesenteret Atlantico ligger på sørøstkysten av Gran Canaria, nærmere bestemt i byen Vecindario. Senteret befinner seg 22 km nordøst for Playa del Inglés. Atlantico har over 100 butikker, restauranter og caféer, og her kan man finne moteklær, tilbehør, interiørartikler, leker, kosmetikk mm. I tillegg finnes hypermarkedet Carrefour i bygningen. Handlesenteret tilbyr også gratis Wi-Fi, og har fasiliteter som barneklubb, frisørsalong, minibanker, bank og postkontor. Det er også 11 kinosaler i senteret.

De mest kjente motebutikkene i Atlantico er bl.a. Stradivarius, Zara, Women’s Secret, Springfield, Mango og Jack & Jones.

 

El Muelle

Kjøpesenteret El Muelle ligger flott til ved havnen (Puerto de la Luz) i hovedstaden Las Palmas, nordøst på Grand Canaria. El Muelle har omlag 60 butikker og 30 restauranter, barer og caféer. I tillegg finnes en bowlinghall, kinosaler samt et stort frilufts-diskotek. Det er kort avstand fra senteret til Santa Catalina-parken. El Muelle har et godt utvalg av butikker, som har salg av bl.a. moteklær, sko, accessoirer, parfyme, bøker og sportsklær. Noen av de mest kjente motemerkene man finner i El Muelle er bl.a. Zara, Mango, Blanco, Benetton, Stradivarius og Guess.

  • Åpningstider: Alle dager kl. 10.00 – 22.00
  • Adresse: Muelle Santa Catalina, 35008 Las Palmas
  • Webadresse: http://www.ccelmuelle.es/

 

e-miradorEl Mirador

El Mirador er et av Gran Canarias største og nyeste kjøpesenter, og ligger i kystlandsbyen Jinamar – nordøst på øya. Kjøpesenteret befinner seg 14 km sør for Las Palmas og 43 km nordøst for Playa del Inglés. El Mirador ble innviet i 2010, og har tilsammen 123 butikker – fordelt på 2 etasjer. Det finnes i tillegg flere caféer og restauranter her. Senteret tilbyr besøkende et bredt utvalg av varer, og man finner bl.a. motebutikker, sportsforretninger, hypermarked, frisør- og skjønnhetssalong, parfymeri og lekebutikk. De mest kjente motemerkene som senteret fører er Zara, Mango, Bershka, Stradivarius, Women’s Secret, H&M og Jack & Jones. Fra kjøpesenteret har man flott utsikt over Atlanterhavet.

  • Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 22.00
  • Adresse: Centro Comercial El Mirador, Autovia GC-1, Salida 5, 35220 Jinamar
  • Webadresse: http://www.ccelmirador.com/