Hjem » Gran Canaria » Gran Canaria restauranter

Gran Canaria restauranter

Matkulturen på Gran Canaria er preget av gode råvarer satt sammen til smakfulle retter. Det kanariske kjøkken har høy kvalitet, og restaurantene serverer gode fiske-, skalldyrs- og kjøttretter.

Ønsker man skandinavisk eller internasjonal mat på menyen, vil man også finne det på Gran Canaria – spesielt ved de største turiststedene. Øya har også godt utvalg av japanske og indiske restauranter – og den første japanske restauranten i Spania ble faktisk åpnet i Las Palmas i 1967.

En kanarisk spesialitet som man ofte får servert på Gran Canaria er «Papas Arrugadas con Mojo». Dette er poteter med skall kokt i svært saltet vann – sammen med rød, krydret Mojo-saus. Tapas-retter og paella er også hyppig på menyen på tradisjonelle kanariske restauranter.

De fleste restaurantene på Gran Canaria serverer lunsj mellom kl. 13.00 og kl. 16.00, og middag mellom kl. 20.00 og kl. 23.00. Det finnes imidlertid flere restauranter på turiststedene som har åpent hele dagen.

Vindyrking har lange tradisjoner på Gran Canaria. Allerede på 1600-tallet ble kanariske viner kjent for sin kvalitet. Idag produseres det både røde og hvite viner i små private bodegaer. Den kommersielle produksjonen selges på restauranter, på bodegaene og i forretninger på øya. Spesielt de tørre hvitvinene og de søte dessertvinene muscatel og malvasia er verd å prøve.

Besøker man vingården «Casa de vino» i landsbyen Santa Brigida, kan man få smaksprøver av lokale viner. Også «San Juan de Mocanal» i Monte Lentiscal anbefales et besøk for vinelskere. Begge vingårdene ligger nordøst på Gran Canaria.

Noen populære restauranter og spisesteder på Gran Canaria:

 

red-cowThe Red Cow

The Red Cow ligger sentralt i Playa del Inglés, og er et typisk steakhouse – med tydelig britisk preg. Restauranten tilbyr imidlertid også flere pizza- og pastaretter, i tillegg til at man kan bestille vegetarmat her. Det er også populært for turister å innta frokost og brunch ved The Red Cow.

Restauranten har lagt vekt på å skulle være et utested for hele familien, noe også et meget gunstig prisnivå legger til rette for. The Red Cow har en hyggelig atmosfære, og stedet har et lekeområde for barn. Prisklasse: Lav.

 • Åpningstider: Alle dager kl. 10.00 – 03.00.
 • Adresse: Avenida Alfereces Provisionales, Shopping Centre Prisma, 35100 Playa del Inglés

 

Ca’ Chago

Ca’ Chago er en enkel, og nokså tradisjonell spansk restaurant som ligger i Santa Brigida – 15 km sørvest for hovedstaden Las Palmas. Blant de kanariske rettene som serveres her, finner man ribbe med ananas samt en rekke kjøttretter. Papas Arrugadas (poteter kokt i svært salt vann) kan man også få servert her –  sammen med den tradisjonelle mojo-sausen. Råvarene kommer i stor grad fra lokale gårder. I tillegg til for- og hovedretter, inneholder menyen en rekke forskjellige tapasretter. Ca’ Chago kan tilby sine gjester smakfulle retter til en fornuftig pris. Stedet har også¨et godt utvalg av lokale viner.

 

fregattenFregatten

Fregatten Bar & Restaurant er et tvers gjennom dansk utested, som ligger like ved Las Olas kjøpesenter sentralt i Puerto Rico. Stedet besøkes, naturlig nok, særlig av danske turister – men også mange nordmenn finner veien hit.

Her kan man nyte en typisk dansk frokost – eller velge noe fra tapas-menyen. ”Smørrebrød” kan man for øvrig få i hele åpningstiden. Også middagsrettene har et umiskjennelig dansk preg, og to kvelder i uken tilbys ulike ”tema-menyer”.

Det er et dansk ektepar som driver denne restauranten, og de har satset på å gi all maten et hjemmelaget preg. Prisklasse: Lav.

 

fusion-2Fusion Restaurant & Lounge Bar

Dette er en spennende asiatisk fusion-restaurant, som ligger i Arguineguin – på sør/sørvestkysten av Gran Canaria. Menyen består av en kombinasjon av flere asiatiske mat-tradisjoner – en blanding av thai, kinesisk og vietnamesisk kjøkken. Restauranten tilbyr også et godt utvalg av vegetar-retter. En av spesialitetene er kjøttboller med grønn karrisaus og friske grønnsaker (etter gammel thai-tradisjon).

Fusion Restaurant & Lounge Bar er ellers kjent for sin vennlige og avslappede atmosfære, og prisnivået er svært gunstig sett i forhold til kvalitet og service.

Det anbefales at man forhåndsbestiller bord dersom man ønsker å spise på kveldstid. Restauranten tilbyr for øvrig også frokost og lunsj. Prisklasse: Middels.

 • Åpningstider: Mandag – fredag kl. 12.00 – 16.00 og kl. 19.00 til 22.00.
 • Lørdag kl. 16.00 til 23.00. Søndag stengt.
 • Baren er åpen mandag – fredag kl. 12.00 til 23.00. Lørdag kl. 16.00 til 24.00. Søndag stengt.
 • Adresse: Calle Alonso Quesada 13, 35120 Arguineguin.
 • Web-side: http://www.fusionrestaurantandloungebar.com/#!/splash

 

Restaurante Marco Polo

Marco Polo er i utgangspunktet en italiensk restaurant, men på menyen finner man også spanske og internasjonale retter. Restauranten ligger i kjøpesenteret Cita, midt mellom Playa del Inglés og Maspalomas. Stedet er svært populært på kveldstid, og man bør forhåndsbestille bord.

Marco Polo har – ved siden av en fast meny der kjøttretter av okse, svin og lam dominerer – satset på sesongbetonte retter med lokal vri. Bl.a. er stedets fiskeretter av havabbor og brasme svært ettertraktet. Man kan ellers velge mellom flere pizza- og pasta-varianter, dersom man foretrekker det. Prisklasse: Middels.

 • Åpningstider: Mandag – fredag kl. 17.00 – 22.00, lørdag og søndag kl. 17.00 –  22.30.
 • Adresse: Avenida Alemania, Centro Comercial Cita, 2nd floor, 35100 Playa del Inglés.
 • Web-side: http://www.marcopolograncanaria.com/

 

Cosi Come Sei

Cosi Come Sei er en intim og hyggelig familiedrevet italiensk restaurant, som ligger i Las Olas kjøpesenter i Puerto Rico. Menyen bærer preg av mattradisjoner fra Venezia-regionen,  der eierne kommer fra.

Noen av de mest populære rettene er «Biff Carpaccio» samt husets egen lasagne. Også restaurantens pasta med hummer og svarte trøfler er å anbefale. Stedet har et godt utvalg av italienske viner.

Cosi Come Sei har et rustikk og hyggelig preg, og mange velger å feire spesielle anledninger her. Man bør i så fall forhåndsbestille plass – helst flere dager i forveien – siden restauranten kun har 9 bord. Prisklasse: Middels.

 • Åpningstider: Alle dager kl. 18.00 – 23.00.
 • Adresse: Barranco Agua de la Perra, Centro Comercial Las Olas, 35130 Puerto Rico
 • Web-side: http://restaurantecosicomesei.com/

 

salseteEl Salsete

El Salsete er en eksklusiv gourmet-restaurant, som ligger i Maspalomas – på sørkysten av Gran Canaria. Restaurantens meny er først og fremst basert på kanariske mat-tradisjoner. I tillegg serveres det også en rekke retter med utgangspunkt i ulike regionale og internasjonale tradisjoner. Stedet er særlig populært for spesielle anledninger, men også forretningsreisende kommer hit for å innta et bedre måltid. El Salsete har en trivelig atmosfære med hyggelige ansatte.

Det anbefales at man forhåndsbestiller bord, og det forventes at gjestene kommer pent antrukket. Prisklasse: Høy.

 • Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 13.00 – 23.30.
 • Adresse: Secundino Delgado 4-5, Local 4 y 5, 35100 Maspalomas.
 • Web-adresse: http://www.elsalsete.com/

 

Time

Time er en populær og eksklusiv restaurant i Maspalomas, som presenterer en meny som er vesentlig basert på italienske mat-tradisjoner. Utvalget av pizza- og pastaretter er godt. I tillegg tilbyr restauranten spennende sjømat, spesiallevert av lokale fiskere.

Også vinkartet er rikholdig – og i tilknytning til restauranten er det dessuten en egen vingård.

Time er, i tillegg til å være en ettertraktet kveldsrestaurant, også et sted der mange velger å nyte frokost eller brunch. Restauranten har en hyggelig atmosfære og flott uteterrasse.

Vil man besøke Time på kveldstid, bør man forhåndsbestille bord. Restauranten er ellers godt tilrettelagt for grupper, og stedet tilbyr også take-away. Prisklasse: Høy.

 

samsaraSamsara

I kjøpesenteret La Charca, som ligger i Maspalomas – finner man den innbydende gourmet-restauranten Samsara. Det er et spisested med internasjonal meny – med inspirasjon fra orientalske kjøkkentradisjoner.

Restauranten er kjent for sitt vakre interiør, og for sine smakfullt pyntede bord. Det er dessuten lagt spesiell vekt på at rettene skal presenteres på en estetisk tiltalende måte, samt at atmosfæren skal være avslappende.

Mange av gjestene velger å avslutte et godt måltid utendørs med et glass vin. Her finnes den vakre og stemningsfulle Zen Garden, som restauranten disponerer. Prisklasse: Høy.