Hjem » Gran Canaria » Flyplass Gran Canaria

Flyplass Gran Canaria

flyplass-gran-canaria

Gran Canaria International Airport (LPA) er øyas eneste internasjonale flyplass, og ligger på østkysten – 18 km sør for hovedstaden Las Palmas. Lufthavnen befinner seg ca. 25 km fra de populære turiststedene sør på øya.

Gran Canaria International Airport er Spanias 5. travleste, og betjener 9,9 millioner passasjerer årlig (2012). Lufthavnen ble første gang åpnet i 1930, og har blitt utvidet og oppgradert flere ganger senere. Nåværende bygning ble innviet i 1994, og har 2 terminaler.

Flyselskap og destinasjoner

Omlag 53 flyselskap har direkteruter herfra til bortimot 100 destinasjoner – fortrinnsvis i Europa. Gran Canaria har stor chartertrafikk, spesielt fra Tyskland, Storbritannia, Russland, Nederland og Skandinavia. Fra Norge flyr både Norwegian og SAS til Gran Canaria, bl.a. fra Oslo, Trondheim, Ålesund, Bergen, Bodø, Harstad, Haugesund, Stavanger, Tromsø og Kristiansand. De fleste av flyavgangene er sesongmessige – med oppstart i oktober/november.

Fasiliteter

Fasiliteter på flyplassen består av butikker, restauranter, caféer, apotek, turistinformasjon, bank, postkontor, medisinsk senter, reisebyråer og lekeområde for barn. Det er også en rekke bilutleiefirmaer som holder til på flyplassen – deriblant Avis, Hertz, Cicar, Europcar, Goldcar og TopCar.

For å komme seg fra flyplassen og videre til bestemmelsesstedet kan man benytte buss eller taxi. De fleste charterselskap har egen buss som venter på reisende på flyplassen, og frakter dem videre til de respektive hotellene. Dersom man heller ønsker å leie bil på Gran Canaria, kan man henvende seg til en av leiebilaktørene.