Hjem » Alfas del Pi » Fakta Alfas del Pi

Fakta Alfas del Pi

alfas-del-pi-2

Alfas del Pi (Alfa del Pi) er både en kommune og en by som ligger sørøst i Spania. Selve byen ligger 3,5 km vest for Middelhavskysten. Alfas del Pi ligger i Alicante-provinsen og tilhører regionen Valencia. Den kjente turistbyen Benidorm befinner seg kun 5 km sør for Alfas del Pi, og avstanden til provinshovedstaden Alicante er 49 km.

Byen har bortimot 22.000 innbyggere (2012) – der hele 56% av befolkningen er av utenlandsk nasjonalitet. Omlag 5000 nordmenn bor i kommunen – i tillegg til mange andre innflyttere fra Skandinavia, Storbritannia, Nederland, Tyskland og Belgia.

Alfas del Pi kommune grenser til Altea i nord, La Nucia i vest og Benidorm i sør. Kystområdet ligger innenfor kommunen, og er dermed en del av Spanias Costa Blanca – («Den hvite kyst»). I dette området finnes sandstranden «Albir – Playa del Raco» – som er 500 meter lang og 100 meter bred. Den er blitt tildelt kvalitetsstempelet «blått flagg», på grunn av sin renhet.

Landskapet i Alfas del Pi består av en flott kombinasjon av hav, fjell og fruktbar jord. Byen ligger ved foten av naturparken Sierra Helada (kalles ofte «Serra Gelada» av lokalbefolkningen) og er et yndet rekreasjonsområde – som bl.a. er kjent for sine bratte klipper.  I området omkring Alfas del Pi ligger flere små landsbyer der man kan oppleve ekte spansk hverdagsliv.

Alfas del Pi har et mildt klima med 320 soldager i året, og en årlig gjennomsnittstemperatur på +20 grader C. Badesesongen varer fra juni til oktober.

Byens økonomiske grunnlag består først og fremst av turisme, men også jordbruk er av betydning. Her dyrkes det appelsiner, oliven, mandler, sitroner mm.

Ferie- og behandlingssenteret Reuma-Sol ligger i Alfas del Pi, og er spesielt tilegnet revmatikere. Senteret åpnet her i år 2000, og eies av Norsk Revmatikerforbund.

Siden så mange nordmenn bor i Alfas del Pi, har byen et helt nettverk av norske tjenester – deriblant to skoler, bakeri, leger, tannleger, supermarked, norsk bokhandel og norsk sjømannskirke.

Alfas del Pi er kjent for sin årlige filmfestival i juli. Langs kysten i Albir finnes en flott strandpromenade som kalles «Paseo de las Estrellas» («Stjernepromenaden»). Den er viet berømte skuespillere som har fått tildelt priser under filmfestivalen, og fått sitt navn skrevet her.

Alfas del Pi arrangerer også en årlig populær jazz-festival i oktober måned.