Hjem » Calpe » Calpe severdigheter

Calpe severdigheter

Calpe er et svært populært turistmål, og de flotte sandstrendene innbyr til en avslappende sol- og badeferie. Byen har dessuten vakker natur samt flere historiske byggverk. Calpe er også et eldorado for ulike vannsportsaktiviteter – deriblant dykking, seiling, surfing og fiske. Andre populære aktiviteter er fotturer og sykling.

Dersom man ønsker avveksling fra sol-, strand- og badeliv, kan man besøke et av byens museer, eller ta utflukter til de nærliggende småbyene i området. Calpe har dessuten gode shoppingmuligheter og en rekke hyggelige utesteder.

Litt mer om severdigheter i Calpe:

calpe klippeCalpe-klippen «Peñon d’Ifach»

Peñon d’ Ifach er en klippe, som er en del av en 1 km lang halvøy ved Calpes havneområde. Den rager 322 meter over havflaten, og er Calpes mest kjente landemerke. Den er dessuten en av de mest berømte severdighetene langs hele Costa Blanca-kysten, først og fremst på grunn av sin særegne form. Klippen og området rundt har siden 1987 hatt status som naturpark. Klippen regnes som et resultat av et større ras en gang i historien fra det nærliggende fjellmassivet Sierra de Olta.

Fra toppen av klippen er det en fantastisk utsikt over byen, havnen og havet, og ved foten av klippen finner vi Calpes fiskerihavn – i tillegg til Nautical Club og lysbåthavnen.

Peñon d’Ifach er – i tillegg til å være et valfartssted for turister – også et kjent møtested for klatrere og dykkere fra hele verden. Adgangen til naturparken og klippen er i dag tidsregulert.

Åpningstider: Mandag – fredag​​ kl. 09.00 – 14.30. Tirsdag kl. 09.00 – 14.30 og kl. 16.30 – 18.00. Søn- og helligdager kl. 09.30 – 14.30 (i sommerhalvåret).

Adresse: Carretera del Puerto, Calpe.

Web-adresse: http://parquesnaturales.gva.es/web/indice.aspx?nodo=2985&idioma=i

calpe Museo arqueológicoMuseo arqueológico

Det arkeologiske museet i Calpe – Museo arqueológico – ligger sentralt i gamlebyen, like i nærheten av Plaza de la Villa. Museet ble bygget i 1926, etter at den gamle byporten, «El Portalet», var blitt revet tre år tidligere. Byporten, som var eneste inngang til den befestede middelalderbyen, ble oppført på 1300-tallet. Museumsbygningen er arkitektonisk influert av ”El Portalet” – og hadde fram til 1974 funksjon som rådhus.

Museet har to etasjer pluss kjeller, og er eksteriørmessig kjennetegnet av sitt vakre klokketårn, som danner sentrum i en symmetrisk fasade.

I Museo arqueológico blir man presentert for en rekke funn, særlig fra perioden 300-tallet – 800-tallet, bl.a. kjøkkenredskaper, mynter og begravelsesgjenstander. Også funn fra ruinene av det såkalte Baño de la Reina (Dronningens bad) er utstilt her. Det foregår for øvrig fremdeles arkeologiske utgravninger i området rundt Calpe, så museumssamlingen blir fortløpende supplert med nye gjenstander.

Åpningstider: Onsdag – søndag kl.10.30 – 13.30 og kl.18.00 – 22.00 (i høysesongen).
Tirsdag – lørdag kl. 10.00 – 14.00 og kl. 16.30 – 19.30 (i lavsesongen).

Adresse: Calle Francisco Zaragoza 2, 03710 Calpe.

Web-adresse: http://www.marqalicante.com/ver_pag.php?id=191

calpe Museo del ColeccionismoMuseo del Coleccionismo

Dette museet ble åpnet i september 1997 for å huse historiske gjenstander fra medlemmene av en lokal, privat samlerklubb. Etter hvert har museet fått et betydelig tilskudd av gjenstander både fra private og offentlige givere.

Museo del Coleccionismo ligger ved Plaza de la Villa i gamlebyen – i tilknytning til ruinene av Torreo de la Peca, som i seg selv er en viktig attraksjon. Dette er restene av et gammelt festningsverk fra rundt år 1400, samt en del av de gamle festningsmurene som omgir Plaza de la Villa. Disse gjenværende ruinene ble omhyggelig restaurert i 1981 – og de gir denne sentrale delen av gamlebyen et fascinerende preg.

Åpningstider: Tirsdag til søndag kl. 10.30 – 13.30 og kl. 17.00 – 20.00.

Adresse: Plaza de la Villa 15, 03710 Calpe.

Web-adresse: http://www.calpe.es/monumentos-museos/museo-ficha.php?id_museo=730&id_seccion=54

calpe Museo FesterMuseo Fester

Dette er et lite, men ganske spesielt kostymemuseum, som ligger i en eldre tradisjonsrik bygning i utkanten av gamlebyen. Bygningen ble oppført på slutten av 1800-talet, og ble i perioden 1905 – 1916 brukt både som rådhus og rettslokale. Senere har det vært butikk og kro her.

De fleste av kostymene som finnes i museet, har vært anvendt ved de ulike festivalene og historiske spillene som opp gjennom årene har vært oppført i Calpe.

En del av dem er kopier av uniformene til mauriske offiserer, andre er helgendrakter eller kongelige kostymer.

Museo Fester er altså et ganske særegent museum, som det ikke finnes maken til andre steder.

Åpningstider: Tirsdag – søndag kl. 10.30 – 13.30 og kl. 17.00 – 20.00. Mandag stengt.

Adresse: Calle de José Antonio 6, 03710 Calpe.

Web-adresse: http://www.visitarvalencia.com/museo_fester.php

calpe Museo etnológico Casa CocóMuseo etnológico Casa Cocó

Det etnologiske museet Casa Cocó ligger litt nordøst for gamlebyen – nærmere bestemt i Gargisindi, som tidligere har vært et typisk jordbruksområde. Museet er da også etablert i tilknytning til et tidligere gårdsbruk i typisk lokal stil. Hovedfokus for museet er en presentasjon av utviklingen innenfor primærnæringene i Calpe.

De ulike rommene i komplekset presenterer hver sin spesialitet. Et av rommene er viet til vin-historie. Her kan vi lære noe om tradisjonell vinproduksjon, bl.a. om hvordan druene ble ”fot-tråkket”.

Et annet rom er dedikert til fiskeri. Her vises, både ved hjelp av en fotoutstilling og ved hjelp av gjenstander, hvordan selve fisket har foregått gjennom tidene, hva slags utstyr som har vært brukt – og hvilke båttyper som har vært anvendt.

Ellers inneholder museet rom som presenterer landbrukshistorie – i tillegg til at flere rom er innredet (kjøkken, spisestue, soverom m.m.), slik at vi kan få et inntrykk av hvordan kystbefolkningen i Calpe-området har levd og virket i tidligere tider.

Åpningstider: Alle dager kl. 10.30 – 13.30 og kl. 17.30 – 20.30 (i sommerhalvåret) .

Adresse: Partida Gargasindi, 22G, 03710 Calpe.

Web-adresse: http://www.calpe.es/monumentos-museos/museo-ficha.php?id_museo=884&id_seccion=54

calpe Iglesia Antigua de CalpeKirken «Iglesia Antigua de Calpe»

La Iglesia Antigua ligger i sentrum av gamlebyen i Calpe, nærmere bestemt ved Plaza de la Villa. Kirken ble opprinnelig oppført på 1400-tallet, men har vært gjenstand for noen endringer opp gjennom historien. Det vakre klokketårnet er bl.a. bygget i flere etapper.

I utgangspunktet var kirken fysisk knyttet til Calpes festningsverk – og sakristiet, samt nedre del av klokketårnet var opprinnelig en del av byens middelalderfestning.

La Iglesia Antigua har en rektangulær form, med to skip som er atskilt av fem søyler. Arkitektonisk er kirken bygget i en blanding av gotisk og maurisk stil. Sakristiet og koret stammer fra 1700-tallet, mens andre interiørdeler er like gamle som kirken. Blant de eldste elementene er den vakre altertavlen.

Den nye kirken, Iglesia Nuestra Señora de las Nieves, er bygget sammen med La Iglesia Antigua.

Åpningstider: Tirsdag – fredag​​ kl.10.00 – 14.00 og kl.18.00 – 20.30. Lørdag kl.11.00 – 14.00.

Adresse: Plaza de la Villa 12, 03710 Calpe.

Web-adresse: http://www.parroquiadelasnievescalp.org.es/index.html

calpe Iglesia Nuestra Señora de las NievesKirken «Iglesia Nuestra Señora de las Nieves «

Det vakre, modernistiske kirkebygget ble oppført i 1973, i fysisk tilknytning til den gamle kirken. Den moderne fasaden, med sine vakre mosaikker og glassmalerier, er et særegent blikkfang ved Plaza de la Villa.

Motivene i fasademosaikken, som ble avduket høsten 1997, fremstiller ulike scener fra Det gamle og Det nye testamentet, samt bilder av Kristus.

Stilen er overveiende funksjonalistisk – men også influert av klassisismen. Også interiøret er preget av enkle, rene linjer – og veggene er hvite. I stedet for tradisjonell altertavle, domineres koret av en gullbelagt statue som fremstiller Jomfru Maria og Jesus-barnet. Statuen er basert på en legende med opprinnelse i Roma på 300-tallet, som også har gitt navn til kirken: Nuestra Señora de las Nieves (Vår Frue av snøen, eller ”Snøjomfuen”).

Åpningstider: Tirsdag – fredag​​ kl.10.00 – 14.00 og kl.18.00 – 20.30. Lørdag kl.11.00 – 14.00.

Adresse: Plaza de la Villa 12, 03710 Calpe.

Web-adresse: http://www.parroquiadelasnievescalp.org.es/

calpe Los Baños de la ReinaLos Baños de la Reina

Los Baños de Reina («Dronningens bad») er et arkeologisk område i nærheten av promenaden i Calpe. Stedet har vært kjent siden antikken. Romerne hadde i to omganger (på 100-tallet og 300-tallet e.Kr.) bygget opp en virksomhet for salting av fisk her.

Siden tidlig på 1600-tallet har anlegget vært kjent som Los Baños de la Reina – ”Dronningens bad”.

Området er relativt godt bevart, selv om hav-erosjonen har slitt ned deler av det. Fremdeles kan man se rester av anlegget i form av kanalruiner, samt huler hugget inn i fjellet.

Adresse: Playa Arenal-Bol, 03710 Calpe.

Web-adresse: http://historiadecalp.net/reina.htm

calpe Las SalinasLas Salinas (naturpark)

Naturparken Las Salinas ligger i nærheten av Calpe-klippen, og består bl.a. av en stor saltvannslagune og et betydelig våtmarksareal. I området er det anlagt flere flotte turstier.

Parken er et særlig beskyttet område for fugler. Hele 170 forskjellige arter finnes i området. Det parken også er mest kjent for, er den store bestanden av flamingoer, som man her har mulighet for å beundre på nært hold.

Sammen med Baños de la Reina og Peñon d’Ifach har Las Salinas hatt en betydningsfull funksjon i forhold til saltutvinningen i dette området siden romertiden.

Las Salinas er et av de få gjenværende, ubebygde arealer ved Calpe. Naturparken er rik på biologisk mangfold, og myndighetene legger stor vekt på å beskytte området mot slitasje og forsøpling.

Nærheten til sentrum, gjør at Las Salinas er lett tilgjengelig. Man kan uten anstrengelse gå til fots hit nesten uansett hvor man ellers befinner seg i Calpe.

Adresse: På nordsiden av Avenida de la Marina, Calpe.

Facebook-side: https://www.facebook.com/salinasdecalpe

Calpe_La Lonja de CalpeLa Lonja de Calpe (Fisketorget)

La Lonja de Calpe er navnet på bygningen der den daglige fiskeauksjonen finner sted fra mandag til fredag​​. Bygningen ble oppført i 1991, og framstår som noe mer enn en auksjonshall. Et fremtredende trekk ved interiøret er det åpne galleriet i 2. etasje, hvor publikum kan følge med på auksjonen nede i hallen. Galleriets ene langvegg er dekorert av store malerier, signert kunstneren Elias Urbez. Maleriene fremstiller scener fra dagliglivet knyttet til fiskeri og maritim lokalhistorie. Galleriet ble åpen sommeren 1998.

Fiskeauksjonen, som starter i fem-tiden om ettermiddagen og varer et par timer, er en populær og svært godt besøkt attraksjon i Calpe – også blant turister som ikke er til stede for å handle. De kommer først og fremst for å oppleve den særegne stemningen ved auksjonen.

Åpningstider: Mandag – fredag kl. 17.00 – 20.00.

Adresse: Havnen i Calpe.

Web-adresse: http://www.calpe.es/paseos-excursiones/paseos-excursiones.php?id_seccion_padre=21&id_seccion=38