Hjem » Calpe » Calpe mat og drikke

Calpe mat og drikke

Calpe har et bredt utvalg av spisesteder – alt fra rimelige tapas-barer til eksklusive gourmet-restauranter. Det finnes mange restauranter i Calpe som serverer tradisjonelle spanske retter, men byen har også flere internasjonale restauranter – deriblant italienske, indiske, britiske og kinesiske.

Typiske lokale retter i Calpe består gjerne av fisk eller skalldyr og ris, og man finner utallige varianter av paella på menyen. Restaurantene serverer også gode kjøttretter, for dem som foretrekker dette.

Spisestedene i Calpe ligger spredt over hele byen, men flere restauranter ligger konsentrert i gatekrysset ved «Calle Pintor Sorolla» og «Calle Blasco Ibanez» i sentrum. Det er også mange restauranter ved havnen like øst for Calpe-klippen samt ved strandpromenaden på nordsiden av klippen, nærmere bestemt ved stranden «Playa la Fossa».

Noen populære restauranter i Calpe:

mat La Llar de BarbaraLa Llar de Barbara

La Llar de Barbara er en intim og koselig tapas-restaurant, som ligger i en rolig gate i den sentrale delen av gamlebyen. Stedet serverer typisk spansk tapas, og smårettene som finnes på menyen er bl.a. karrisuppe, pølse, kylling med tomat og hvitløk, grillet kjøtt, spekeskinke og lasagne.

La Llar de Barbara har en trivelig atmosfære med rustikk interiør samt antikke musikkinstrumenter som veggdekor. Prisklasse: Lav.

Åpningstider: Tirsdag – søndag kl. 18.00 – 24.00.

Adresse: Calle Mayor 10, 03710 Calpe

Web-adresse: Ingen.

mat Restaurante Siete LunasRestaurante Siete Lunas

Siete Lunas er en trendy restaurant som ligger sentralt i Calpe, og serverer internasjonale retter. Stedet har moderne innredning, og her kan man få servert velsmakende kjøtt- og fiskeretter. I tillegg har Siete Lunas et godt utvalg av småretter – deriblant supper, salater, hamburgere, sandwich og spaghetti. Restauranten har også en utendørs terrasse samt et godt utvalg av øl og cocktailer. Prisklasse: Middels.

Åpningstider: Mandag kl. 12.30 – 15.30 og kl. 18.00 – 01.00. Tirsdag kl. 18.00 – 01.00. Onsdag stengt. Torsdag – søndag kl. 18.00 – 01.00.

Adresse: Calle Dr. Fleming 11, 03710 Calpe

Web-adresse: http://www.siete-lunas.es/index.php/en/

mat Restaurante Borgo AnticoRestaurante Borgo Antico

Restaurante Borgo Antico er en koselig familiedrevet italiensk restaurant som ligger sentralt i gamlebyen. Stedet åpnet i februar 2013, og har allerede blitt anerkjent som en førsteklasses restaurant. Her kan man bestille lekre kjøtt-, fisk- og skalldyrretter, pasta og pizza. Stedet har også et godt utvalg av italienske desserter. Det benyttes økologiske grønnsaker og italienske produkter i matlagingen.

Restaurante Borgo Antico har flott atmosfære med rustikt interiør, og tilbyr god service. Prisklasse: Middels.

Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 19.00 – 23.00.

Adresse: Calle del Mar 20, 03710 Calpe

Web-adresse: http://www.ristoranteborgoantico.es/

mat La Casa RestauranteLa Casa Restaurante

La Casa Restaurante er en trivelig liten sveitsisk restaurant som ligger i gamlebyen – like i nærheten av «Plaza Mayor». Stedet har en variert internasjonal middagsmeny, og her kan man velge mellom utsøkte kjøtt- eller fiskeretter. I tillegg har restauranten både forretter og desserter samt et omfattende vinkart.

La Casa Restaurante har eksistert i nesten 10 år, og er spesielt populær blant de britiske fastboende i Calpe. Restauranten har en hyggelig atmosfære med typisk spansk innredning. Stedet har også en flott takterrasse, og dersom man ønsker å innta måltidet her – bør man forhåndsbestille bord.

Prisklasse: Middels.

Åpningstider: Daglig kl. 19.00 – 23.00. Onsdag stengt. I lavsesongen (perioden januar – mars) har restauranten stengt.

Adresse: Calle del Mar 23 A, 03710 Calpe

Web-adresse: http://www.lacasarestaurante.com/

mat PhoenixPhoenix

Phoenix er en fasjonabel restaurant som serverer internasjonale retter, og ligger på nordsiden av Calpe-klippen – i nærheten av AR Diamante Beach Spa Hotel & Convention Centre. Restauranten har elegant interiør samt en vakker utendørs terrasse. Her kan man nyte et bedre måltid, og populære retter er bl.a. indrefilet med Rossini-saus, marinert laks eller andebryst. I tillegg til kjøtt-, fisk- og skalldyrretter serveres det også småretter og desserter.

Et besøk ved Phoenix egner seg utmerket for spesielle anledninger, og det anbefales å forhåndsbestille bord. Prisklasse: Høy.

Åpningstider: Tirsdag – lørdag kl. 19.00 – 22.30. Søndag kl. 13.00 – 15.00 og kl. 19.00 – 22.30.

Adresse: Urb. Los Pinos 1c, 03720 Calpe

Web-adresse: http://www.phoenix-calpe.com/