Hjem » Calpe » Calpe fakta

Calpe fakta

calpe

Calpe er en populær badeby som ligger ved Middelhavskysten, øst/sørøst i Spania – i hjertet av «Costa Blanca». Calpe tilhører provinsen Alicante, og befinner seg i Valencia-regionen. Byen har omlag 30.000 innbyggere (2012), hvorav 60% er utenlandske statsborgere. Det er først og fremst britiske og tyske pensjonister som har bosatt seg her. I turistsesongen juli og august stiger byens folketall til bortimot 200.000.

Calpe ligger 64 km nordøst for provinshovedstaden Alicante, og 122 km sør for Valencia.

Byens viktigste næringsvei er turisme og fiske. Calpe har et behagelig Middelhavs-klima med varme somre og milde vintre, og kan dessuten lokke med over 300 soldager i året.

Fra Calpe går det tog til Altea og Benidorm, og det er gode bussforbindelser innen byen samt til Alicante Airport.

Calpe har vært bebodd siden bronsealderen, og har en rik kulturhistorie, særlig på grunn av sin strategiske beliggenhet ved kysten. Det finnes mange iberiske, romerske og arabiske arkeologiske steder i byen.

Calpe ligger ved foten av Calpe-klippen, som måler 332 m.o.h., og som inngår i naturreservatet «Parc Natural Penyal d’Ifach». Klippen kalles ofte for «lille Gibraltar», og er byens viktigste landemerke. Calpe-klippen er også et populært sted for klatrere fra hele verden.

Nær Calpe-klippen ligger saltsjøen og naturparken Las Salinas, og på østsiden av klippen ligger byens flotteste sandstrand «Playa del Fossa» (som ofte kalles «Playa Levante»). Kystområdet i Calpe består totalt av 14 sandstrender og viker, og den mest sentrale stranden er «Playa Arenal Bol».

Bybildet i Calpe består av høyhus og skyskrapere, og kan minne om en mindre utgave av Benidorm.

Byen kan grovt sett deles inn i 3 områder: Gamlebyen nær hovedveien N-332, havnen ved Calpe-klippen og turistområdet ved stranden «Playa del Fossa».