Hjem » Booking » Bilutleie Spania

Bilutleie Spania

bilutleie-spania

Å leie bil i Spania er veldig populært ettersom det ofte er store avstander mellom flyplassen og selve destinasjonen. Alicante og Malaga er to av de mest populære destinasjonene i verden hvor man kan bestille leiebil. Leiebil i Spania er billig i forhold til Norge og de fleste andre land i Europa, men det er noen ting du bær være oppmerksom på før du bestiller.

Bensin vilkår

Det er her de fleste nordmenn får seg en overraskelse. Prisen du ser er i utgangspunktet veldig billig, kanskje ned mot 7 Euro per dag om man ikke tar med den drivstofftanken som måtte forhåndbetales. I Spania er det vanlig å legge til en tank drivstoff i prisen som betales når leiebilen hentes. Dette står i vilkårene før du bestiller, men som oftest får du ikke vite prisen før ankomst som vanligvis er over 100 Euro for en tank. Til tross for at dette er dyrt er som regel den sammenlagte prisen alt tatt i betraktning veldig billig, men mye dyrere enn den prisen du får inntrykk av. Det er derfor veldig viktig at du leser retningslinjene for drivstoff før du bestiller leiebil i Spania.

Vilkårene varierer, men som oftest betaler du for bensinen selv (du fyller opp tanken ved levering) om du leier fra 1-3 dager. Leier du 7 dager eller mer forhåndsbetales bensinen ved ankomst. Du får ikke refusjon for ubrukt drivstoff.

Ekstra forsikringer

Stort sett er ikke ekstraforsikringer nødvendig i Spania. Alle de større selskapene tilbyr alle nødvendige forsikringer, men med egenandel om noe skulle skje med bilen (som regel 400-800 Euro). Egenandelen er også oftest selve depositumet som betales ved avhenting og refunderes ved levering.  Du kan selvsagt bestille full forsikring og dermed unngå egenandel samt depositum, men det er svært sjeldent du ender opp med å betale egenandel. De Spanske bilutleieselskapene er kjent for å prøve å overtale deg til å betale for ekstraforsikringer ettersom dette er noe av det dem tjener mest penger på i tillegg til forhåndsbetaling av drivstoff.

Ekstrautstyr

GPS kan være greit å ha i Spania ettersom det ofte er dårlig skilting. GPS er ofte dyrt å bestille hos selskapene så det kan være lurt å ta dette med selv eller bruke GPS på mobilen.

Det Spanske politiet er strenge når det gjelder sikring av barn i bil og bøtene er høye om du blir tatt. Det er påbudt med barneseter for barn under 4 år i Spania. Som med GPS så er det dyrt å bestille hos selskapene så et alternativ er å ta dette med fra Norge.

Kryssning av landegrenser

Som oftest kan du ta med bilen til Frankrike, Gibraltar eller Portugal. Du kan se dette i betingelsene før du bestiller.

Hvor skal jeg bestille leiebil?

Det er veldig mange bilutleie-leverandører å velge mellom i Spania. Du finner de fleste internasjonale selskapene på de største flyplassene som Avis, Budget, Hertz og Alamo. Disse er ofte dyrere enn lokale selskaper som Gold Car, Centauro og SolMar. Vi samarbeider med www.spanialeiebil.no som sammenligner de fleste tilbyderene i Spania og dermed finner den billigste prisen for deg. Gjennom nettsiden har du også mulighet for å selv velge hvilket firma du bestiller gjennom som er en stor fordel dersom du har leid bil i Spania før og har en preferanse. Vi anbefaler også leiebilguiden.no.