Hjem » Bilbao » Bilbao Shopping

Bilbao Shopping

I Bilbao har man flotte shoppingmuligheter, og man finner alt fra moderne kjøpesentre og store varehus til små, familiedrevne spesialforretninger.

Mange av byens butikker ligger rundt «Plaza Moyua» på vestsiden av elven Nervion. Spesielt  «Calle de Rodríguez Arias» og «Calle Iparraguirre» er populære handlegater.

I nærheten ligger byens hovedgate «Gran Via» – som også er et kjent shoppingstrøk. På begge sider av gaten finnes lekre internasjonale designerbutikker som bl.a. Gucci og Max Mara. Langs «Gran Via» finner man også det store spanske varehuset El Corte Inglés samt det britiske varehuset Marks & Spencer. Begge varehuskjedene spesialiserer seg på salg av klær og kvalitetsvarer.

Gamlebyen «Casco Viejo» , som befinner seg på østbredden av elven, er også kjent for sine shoppingmuligheter. Her ligger både kjedebutikker og små familiedrevne spesialforretninger side om side. Beste handlestrøk her finner man omkring torget «Plaza Nueva» –  i gatene «Calle Askao», «Artekale», «Calle Bidebarrieta», «Calle de Correo» og «Calle de la Cruz».

I gaten «Calle San Martin» finner man dessuten et godt utvalg av «high fashion» og interiørartikler.

Ønsker man å besøke et matmarked i Bilbao, anbefales en tur innom «Mercado de la Ribera» – som ligger nær elven i «Casco Vieja».
Noen populære butikker og kjøpesentre i Bilbao:

shopping PersuadePersuade

Persuade er en klesbutikk for både kvinner og menn, som ligger i Abando-distriktet, langs vestbredden av Nervion-elven. Forretningen har salg av unike og tidløse klesplagg med flott design – som passer alle sesonger. Her finner man kreative og originale dameklær, damesko, tilbehør, badetøy, vesker og smykker – i tillegg til herreklær og herresko. Butikken har også salg av kinesiske antikviteter. Designere er bl.a. Bless, Comme de Garcons, Limi feu, Yohji Yamamoto, Junya Watanobe, Final Home og Arik Levy.

Persuade holder til i rustikke og spennende lokaler.

 • Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 11.00 – 21.00.
 • Adresse: Calle de Villarias 8, 48001 Bilbao
 • Web-adresse: http://persuade.es/

SA’D Jewels

SA’D Jewels er en gullsmed-forretning som ligger sentralt i Bilbao, nærmere bestemt ved «Plaza Moyua» i Abando-distriktet. Gullsmeden har salg av originale og minimalistiske smykker – laget av både spanske og internasjonale designere.

Her kan man finne helt spesielle armbånd, vakre halskjeder, ringer og øredobber. Smykkene er laget i sølv eller gull innsatt med nydelige stener eller diamanter.

Noen designernavn som butikken fører er Niessing (tysk), Maria Frantzi (tysk) og Majoral (spansk).

 • Åpningstider: Mandag – fredag kl. 10.00 – 13.00 og kl. 17.00 – 20.00. Lørdag kl. 10.00 – 13.00.
 • Adresse: Elvano 11, 48008 Bilbao
 • Web-adresse: http://www.sadjoyas.com

shopping zubiarteZubiarte

Zubiarte er et shoppingsenter som ligger ved elvebredden i Abandiobarra-distriktet – omlag 650 meter vest for Guggenheim-museet. Kjøpesenteret åpnet i 2004, og er oppført i glass og mur. Bygningen har 4 etasjer over bakkenivå, og flere etasjer under bakken som benyttes til parkeringshus.

Zubiarte har omlag 75 butikker og restauranter – og her kan man handle moteklær, interiørartikler, elektronikk, accessoirer, sportsartikler og leker.

De mest kjente motemerkene som finnes i senteret er bl.a. Tommy Hilfiger, Massimo Dutti, Zara, Billabong, H&M og Stradivarius.

I bygningen finnes også et stort supermarked samt 8 kinosaler.

 • Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 22.00.
 • Adresse: Calle Lehendakari Leizaola 2, 48001 Bilbao
 • Web-adresse: http://www.zubiarte.com

shopping el corte inglesEl Corte Inglés

Den berømte spanske varehuskjeden El Corte Inglés ble grunnlagt i 1940, og har en avdeling i Bilbao – som ligger i gaten Gran Via (Abando-distriktet).

Bygningen er på 8 etasjer, og her finner man et gigantisk utvalg av kvalitetsvarer – deriblant moteklær til dame, herre og ungdom, accessoirer, sko, interiørartikler, parfyme/kosmetikk samt elektronikk.

Kjente motemerker som selges her er bl.a. Armani, Marc by Marc Jacobs, Max Mara, Tommy Hilfiger, Gucci, Guess og Calvin Klein.

Det er supermarked, café og restaurant i bygningen.

Bidarte

Bidarte er et lite handlesenter som ligger i nordlige del av Bilbao, nærmere bestemt i Deusto-distriktet. Kjøpesenteret befinner seg 20 min. gange fra Guggenheim-museet.

Bidarte åpnet i 1994, og har pr. idag 11 butikker. Her finnes motebutikk for kvinner, baby- og barneklær, vesker, parfyme/kosmetikk og gaver. Det er også en delikatesse-forretning i senteret samt et supermarked.

Bidarte har flere spisesteder, og her finnes dessuten minibanker og trådløs internett-tilgang.

 • Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 09.00 – 21.00.
 • Adresse: Lehendakari Aguirre 29, 48014 Bilbao
 • Web-adresse: http://www.bidarte.com

shopping arteaArtea

Artea er et moderne kjøpesenter som ligger i Leioa – 17 km nordvest for Bilbao. Senteret åpnet i 1998, og regnes for å være et av de største i storbyområdet.

Artea har over 100 butikker og restauranter, og i senteret finnes et stort utvalg av moteklær for hele familien, accessoirer, sportsutstyr, kosmetikk/parfyme, gaveartikler, sko og leker.

Kjøpesenteret har dessuten en underholdningsavdeling med bowlinghall, lekeområde for barn samt flere kinosaler.

Noen av de mest kjente motemerkene man finner i senteret er Benetton, Bershka, Miss Sixty, Stradivarius, H&M, Desigual, Zara og Massimo Dutti.

Det er gode offentlige transportmuligheter fra Bilbao til Leioa.

 • Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 22.00.
 • Adresse: Barrio Peruri 33, 48940 Leioa
 • Web-adresse: http://www.arteanet.com