Hjem » Bilbao » Bilbao Barer og uteliv

Bilbao Barer og uteliv

Bilbao har et pulserende uteliv –  med barer, puber og nattklubber. Byen kan tilby noe for enhver smak – enten man ønsker en stille og rolig kveld, oppleve «live»-konsert eller besøke en nattklubb – der man kan danse frem til morgengry.

De fleste barer i Bilbao holder åpent frem til kl. 02.00 eller 03.00 om natten, mens klubbene stenger sjelden før kl. 06.00.

Gamlebyen «Casco Viejo» er et svært populært utelivsområde med masse puber og barer – spesielt omkring torget «Plaza Nueva». På vestsiden av elven Nervion – i distriktet Abando – finner man også barer og nattklubber, spesielt i gatene omkring «Plaza Moyua». «Calle Licenciado Poza» er en populær gate med mange utesteder. Ellers kan gatene «Urquijo» eller «Calle Ledesma» anbefales et besøk når man vil utforske Bilbaos natteliv.

Det finnes også et casino i Bilbao, som ligger i gaten «Alameda Urquijo 13» i nybyen. Her kan man prøve lykken i ulike spill, og stedet har dessuten bar og restaurant.

Noen populære barer og nattklubber i Bilbao:

Pub sir winston chSir Winston Churchill Pub

Sir Winston Churchill er en engelsk pub som ligger i nordlige del av sentrum nær Nervion-elven, nærmere bestemt 900 meter vest for Bilbao kunstmuseum. Puben har et stort utvalg av drinker til  en rimelig prisklasse, og stedet har en rolig atmosfære – med mørk brunt interiør, teppebelagt gulv og Chesterfield-salong.

Sir Winston Churchill Pub har eksistert i 40 år, og blitt omtalt for å være en «herresalong» – selvom damer selvfølgelig også er velkomne her. Puben har også salg av dominikanske sigarer, og stedets profesjonelle bartendere yter god service til sine gjester.

 • Åpningstider: Mandag – torsdag kl. 16.30 – 02.00. Fredag kl. 16.30 – 03.00. Lørdag kl. 18.30 – 03.00.
 • Adresse: Calle Sabino Arana 1, 48013 Bilbao
 • Web-adresse: http://sirwinstonchurchill.es/

bar - cafe bar bilbaoCafé Bar Bilbao

Café Bar Bilbao er en av de eldste barene i byen, og ligger ved torget «Plaza Nueva» i gamlebyen («Casco Viejo»). Stedet åpnet i 1911, og ble senest renovert i 1992. Interiørmessig har Café Bar Bilbao sjakkruter på gulvet i marmor og gamle fotografier fra byen på veggene. Café Bar Bilbao fungerer som café på dagtid og tapas-bar om kvelden – og er kjent for sine lekre småretter som man kan bestille sammen med øl eller vin. Smårettene kalles «Pintxos» eller «Pinchos» i Bilbao.

Café Bar Bilbao har både utendørs- og innendørs servering, og om kvelden har stedet en livlig atmosfære.

Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 06.30 – 23.00. Søndag kl. 08.30 – 15.00.
Adresse: Plaza Nueva 6, 48005 Bilbao
Web-adresse: http://www.bilbao-cafebar.com/

pub cotton clubCotton Club

Cotton Club er en blanding av nattklubb, pub og disco-bar som er kjent for å tilby sine gjester flotte live-konserter. Klubben ligger sentralt i Bilbao – i nabolaget Indautxu – som befinner seg mellom  distriktene Abando og Basurto.

Konsertene består ofte av jazz- eller bluesband, og artistene som gjestespiller er spanske eller internasjonale. Stedet har en trivelig atmosfære med gamle fotografier og blåseinstrumenter som veggdekorasjon.

Når det ikke avholdes konsert, sørger stedets DJ for god dansemusikk. Klubben har ellers et stort utvalg av ølsorter og drinker. Konsertene starter oftest kl. 21.00 ved Cotton Club, og varer i ca. 1,5 time. Publikums gjennomsnittsalder er mellom 30 og 40 år.

 • Åpningstider: Mandag – torsdag kl. 20.30 – 03.00. Fredag og lørdag kl. 20.30 – 06.30.
 • Adresse: Gregorio de la Revilla 25, 48010 Bilbao (inngang fra gaten «Calle Simon Bolivar»)
 • Web-adresse: http://www.cottonclubbilbao.es

bar - distrito9Distrito 9

Distrito 9 er en av byens hotteste alternative nattklubber, og ligger 350 meter sør for Guggenheim-museet. Stedet har eksistert i nærmere 20 år, og arrangerer jevnlig underholdning, show og tema-fester. Distrito 9 har flott dansegulv og profesjonelle DJ’s – som spiller først og fremst techno og house-musikk. I den senere tid har danseklubben fått nytt lys- og lydanlegg.

Distrito 9 har ellers en livlig atmosfære, og serverer et stort utvalg av forfriskende drinker.

 • Åpningstider: Torsdag – lørdag kl. 24.00 – 06.00.
 • Adresse: Alameda Recalde 18, 48009 Bilbao
 • Web-adresse: http://distrito9.net/

Kafe Antzoika

Kafe Antzoika er et populært utested og konsertscene i Bilbao, som ligger i Abando-distriktet på vestsiden av Nervion-elven. Antzoika åpnet i 1995, og holder til i en tidligere teaterbygning – som har blitt renovert og omgjort til en flerkulturell arena. Stedet fungerer som nattklubb i helgene og arrangerer jevnlig live-konsert på ukedagene.

Hit kommer internasjonale rockeband, blues og reggae-artister for å opptre. Også populære baskiske artister har konserter her. I helgene har stedet profesjonell DJ – der man kan danse ut i de små timer.

Kafe Antzoika tilbyr et variert utvalg av drinker. Det finnes også en restaurant i bygningen.

 • Åpningstider: Mandag – onsdag kl. 23.00 – 01.00. Torsdag kl. 23.00 – 04.00. Fredag kl. 23.00 – 05.30. Lørdag kl. 24.00 – 05.30. Søndag kl. 18.00 – 24.00.
 • Adresse: San Vicente 2, 48001 Bilbao
 • Web-adresse: http://www.kafeantzokia.com/web/