Hjem » Madrid » Barer og uteliv i Madrid

Barer og uteliv i Madrid

Utelivet i Madrid er en av de viktigste årsakene til at byen etter hvert er blitt svært populær blant unge mennesker. Mange av barene/klubbene som har tiltrukket seg mange studenter både fra Europa og USA, ligger i de nordlige bydelene Moncloa og Malasaña. Populære barer og nattklubber finnes ellers stort sett over hele byen. I kvartalene rundt den sentrale Plaza Santa Ana ligger barene og nattklubbene særlig tett.

Barene har tradisjonelt vært en viktig faktor i den spanske hovedstadens sosiale liv. Både forfattere, journalister, politikere – og vanlige gjennomsnittsborgere – har hatt for vane å møtes på bar for å diskutere små og store problemer.

Barene er ofte åpne til 3-tiden om natten. Er man lysten på mer uteliv, kan man da fortsette på diskoteker og nattklubber, som holder åpent til daggry. Er man ekstra utholdende, er det deretter mulig å stikke innom en av morgenklubbene som åpner i syvtiden.

Nedenfor følger noen populære utesteder i Madrid:

 

tablas-madridLas Tablas.

Las Tablas er en tradisjonell flamenco-bar, som ligger ved den sentrale Plaza de España i Madrid. Hver kveld mellom kl. 20.00 og 22.00 er det flamenco-oppvisning med talentfulle, unge dansere. Lokalet er enkelt og relativt lite, men moderne og hyggelig. Størrelsen gjør at det vanligvis kun er to dansere som opptrer – i tillegg til gitaristen.

Velkomstdrink er inkludert i inngangsbilletten, og det er ikke spiseplikt. Den intime restauranten har imidlertid flere enkle, velsmakende retter å by på for den som også vil unne seg litt mat til underholdningen.

 

Las Carboneras.

Las Carboneras er en flamenco-bar med dyktige dansere og høy stemning på kveldstid. Det er ikke spiseplikt, så man kan nøye seg med en drink i baren. Dersom man velger å spise middag her, så slipper man imidlertid å betale covercharge. Tablao Las Carboneras ligger i kjelleren i det gamle palasset til greven av Miranda, så omgivelsene er de aller beste for tradisjonell, spansk kultur. Dessuten har stedet en svært sentral beliggenhet i området Madrid de los Austrias, som er den eldste delen av sentrum.

Enkelte av forestillingene kombinerer tradisjonell flamenco med et avantgardistisk uttrykk.

 • Åpningstider: Mandag – torsdag kl. 20.30 – 21.30 og kl. 22.30 – 23.30. Fredag og lørdag kl. 20.30 – 21.30 og kl. 23.00 – 01.00.
 • Adresse: Plaza del Conde de Miranda 1, Madrid.
 • Webadresse: http://www.tablaolascarboneras.com/web/index.html

 

cardamomo-madridCardamono Tablao Flamenco.

Cardamono Tablao Flamenco er en en klassisk, spansk flamenco-bar i et lite, intimt lokale.  Stedet regnes av mange som en av de aller beste flamenco-barene i Madrid. Det blir imidlertid fort fullt her, og bordene står tett – så om man også har tenkt å spise middag, bør man bestille plass i god tid. Kanskje bør man også vurdere å innta måltidet før showet begynner.

Beliggenheten er sentral, og man kan gå til fots på 5 minutter fra Puerta del Sol.

 • Åpningstider: Mandag – søndag kl. 20.00 – 03.30.
 • Adresse: Echegaray 15, Madrid.
 • Webadresse: http://cardamomo.es/

 

Cafe Central.

I over 30 år har det vært arrangert jazz-konserter på legendariske Cafe Central i Madrid – så å si daglig. En rekke grupper har startet sin karriere her – i tillegg til at stedet har hatt besøk av mange kjente utøvere fra mange kanter av verden. I 1991 rangerte det kjente britiske bransje-magasinet ”Wire” Cafe Central på 8. plass blant europeiske jazz-klubber.

Lokalet er relativt lite, og det blir derfor fort fullt. Derfor bør man, særlig om man også har tenkt å spise, bestille bord på forhånd. Anbefales på det sterkeste for jazz-elskere.

Cafe Central ligger en 5 minutters spasertur sørover fra Puerta del Sol.

 • Åpningstider: Mandag, tirsdag, torsdag og søndag kl. 12.30 – 02.30. Fredag og lørdag kl. 12.30 –  03.30. Onsdag kl. 12.30 – 14.30.
 • Adresse: Plaza del Angel 10.
 • Webadresse: http://www.cafecentralmadrid.com/

 

el-junco-madridEl Junco Jazz Club.

El Junco Jazz Club er en moderne jazzklubb, som også har satset på blues, soul og funk. Stedet har live-konserter her hver kveld, og ellers kreative DJ-sett. Hver søndag, tirsdag og torsdag er det jam-sessions, som tiltrekker seg mange interesserte.

Lokalet er relativt lite, men atmosfæren blir dermed tett og intim – der alle gjestene får nærhet til scenen. Stemningen er vanligvis høy helt til dørene lukkes ved morgengry.

El Junco ligger et par km nordøst for Puerta del Sol, i nærheten av metrostasjonen Alonso Martinez.

 • Åpningstider: Mandag – torsdag kl. 11.00 – 05.30. Fredag – lørdag kl. 11.00 – 06.00. Søndag kl. 11.00 – 05.30.
 • Adresse: Plaza de Santa Barbara 10, Madrid.
 • Webadresse: http://www.eljunco.com/