Hjem » Alicante » Barer og uteliv i Alicante

Barer og uteliv i Alicante

Alicante er kjent for sitt pulserende uteliv, og tilbyr et stort utvalg av puber, barer og nattklubber. De senere år har Alicante blitt omtalt som en av Spanias beste utelivsbyer.

Barer og nattklubber åpner vanligvis kl. 23.00, og stenger gjerne ikke før kl. 05.00 på morgenen. Utelivet er på sitt «livligste» i 1 eller 2-tiden om natten.

Nattelivet i Alicante er først og fremst konsentrert rundt gamlebyen El Barrio, og her finnes en labyrint av utesteder med spesielt mange barer – der flere kan lokke med «levende» musikk. I dette stemningsfulle gamle området er det populært både for turister og lokalbefolkningen å gå fra «pub til pub».

Også ved den vakre havnepromenaden Explanada d’Espanya ligger caféer, restauranter, tavernaer og barer side om side. Et annet sted å besøke – spesielt tidlig om kvelden – er området ved marinaen. Her finnes en rekke eksklusive restauranter og trendy barer.

I sommersesongen er dessuten San Juan-stranden et livlig utelivsområde. San Juan-stranden ligger i nabolaget Albufereta – omlag 8 km nordøst for Alicante.

Noen populære barer og nattklubber i Alicante:

 

maison-alicanteLa Misión

La Misión er en livlig bar/klubb, som ligger i det historiske El Barrio-kvartalet. Stedet er svært populært for folk i aldersgruppen 25 – 40 år, og her spilles den aller nyeste musikken. Det blir ofte fullpakket ved La Misíon i 2-tiden om natten, så det gjelder å ankomme litt før dette. La Misión er kjent for sine gode cocktails, og baren holder åpent til tidlig morgen.

 

La Havana

La Havana er en svært populær bar i Alicante, som ligger i gaten Rambla de Méndez Nuñes. Både turister og lokalbefolkningen kommer hit – og spesielt i helgene er dette et livlig utested.

La Havana spiller først og fremst House og kommersiell musikk. Stedet er åpent hver dag hele året, og det er gratis adgang. På dagtid kan man nyte en kopp kaffe på Havana  – mens man slapper av på terrassen, og på kvelden forvandler caféen seg til en party-bar med høy musikk.

  • Adresse: Rambla de Méndez Nuñes 26, 03002 Alicante
  • Åpningstider: Mandag – torsdag kl. 19.00 – 02.30, fredag og lørdag kl. 19.00 – 03.30 og søndag kl. 19.00 – 02.30.
  • Webadresse: https://www.facebook.com/HavanaAlicante

 

zklub-alicanteZ-Klub

Z-Klub er en nattklubb som ligger ved havnen i Alicante, og er et populært dansested – både for turister og lokalbefolkningen. Z-Klub spiller for det meste house, techno og trance – og holder åpent helt frem til kl. 08.00 på morgenen. De fleste som kommer til Z-Klub, viser seg ikke her før i 03-tiden om natten. Kommer man tidligere, vil man som oftest ha dansegulvet for seg selv. Nattklubben krever pent antrekk. Man kommer altså ikke inn her iført strandklær.

 

The Clap

The Clap er en av de mest trendy nattklubbene i Alicante, og ligger sentralt i byen – i nærheten av gaten Rambla de Méndez Núñes. The Clap har elegant innredning, og henvender seg først og fremst til et publikum i aldersgruppen 25 – 40 år. Musikken som spilles her er variert, med hovedvekt på hits innen ulike genre. Nattklubben tiltrekker seg folk fra hele provinsen, og er åpen året rundt. The Clap er kjent for sin lydkvalitet, sin innredning og sin atmosfære.

  • Adresse: Tomas Lopez Torregrosa 3, 03007 Alicante
  • Åpningstider: Torsdag, fredag og lørdag kl. 22.00 – 04.00.
  • Webadresse: http://www.theclapalicante.es/

 

alicante-barer-utelivDiscoteca Ananda

Ananda er en populær nattklubb og cocktail-bar, som ligger sentralt i Alicante. Om ettermiddagen er det vanlig at lokalbefolkningen møtes på Anandas terrasse for å slappe av og ta en drink etter jobb. Når mørket senker seg åpner nattklubben, og tar imot feste- og danseglade mennesker. Baren har en omfattende meny av internasjonale drinker og cocktails – til en overkommelig pris. Nattklubben spiller populære hits innen alle musikkgenre.

  • Adresse: Plaza Portal de Elche, 03001 Alicante
  • Åpningstider: Terrassen er åpen tirsdag – søndag kl. 14.30 – 02.00. Nattklubben er åpen torsdag – lørdag kl. 01.00 – 07.00.
  • Webadresse: http://www.anandaalicante.com/