Hjem » Granada » Barer og uteliv i Granada

Barer og uteliv i Granada

Granada er berømt for sitt pulserende uteliv med utallige barer, puber og nattklubber. Det finnes mye å velge mellom – alt fra tradisjonelle spanske barer, irske puber, vinbarer, reggae-barer, funk barer, jazzbarer og techno-klubber, bare for å nevne noe.

Uteliv i Granada starter sent på kvelden, og barene er stort sett på det livligste først etter midnatt.

Nattelivet i Granada er inndelt i flere soner. I området rundt gaten «Calle Pedro Antonio de Alarcón» – som ligger ca. 20 min. gange vest for katedralen – møtes spansk ungdom, studenter og turister i helgene. Rundt midnatt blir barene og ute-terrassene mer folkerike, og senere fortsetter de videre til en av de mange nattklubbene som ligger her.

Plaza Nueva er et annet område i byen, som tiltrekker seg et litt mer modent publikum. Her finner man utallige barer som tilbyr live-musikk – ofte i musikkgenren jazz, rock eller blues. Spesielt gaten «Calle Elvira» – som ligger parallelt med «Gran Via» –  har stort utvalg av barer.

Et annet utelivsområdet i byen, som også tiltrekker seg et mer modent publikum, er «Cuevas de Sacromonte» – der det finnes et stort antall Flamenco-klubber. Her kan man se profesjonelle flamenco-dansere, akkompagnert av sang og gitarspill.

Granada er en av de få gjenværende byer i Spania som fortsatt serverer gratis tapas «på huset», når man bestiller et glass øl eller vin. Tapas-barer finnes over hele byen, men i østlige del av sentrum – nedenfor Alhambra – finnes det spesielt mange barer som tilbyr tapas.

Noen populære barer og nattklubber i Granada:

granada-bar1Le Chien Andalou

Le Chien Andalou («The Andalucian dog») er en populær Flamenco-bar som ligger sentralt i Granada bysentrum – like i nærheten av Plaza Nueva.

Baren har eksistert siden 2009, og er kjent for å ha et av de beste Flamenco-show i Granada. Showet starter hver kveld kl. 22.00 – med profesjonell sang, dans og gitarspill. Utenom live-opptreden spilles det musikk som blues og jazz i baren, og stedet har dessuten et godt utvalg av drinker.

Le Chien Andalou holder til i kjellerlokaler, og stedet har plass til bortimot 30 personer. På grunn av sin popularitet og små lokaler, anbefales det å forhåndsbestille bord.

 

El Rincón de San Pedro

El Rincón de San Pedro er en livlig autentisk pub i Granada sentrum – som ligger nær Paseo del los Tristes. Stedet har eksistert i 20 år, og tilbyr flott atmosfære, fargerik innredning og hyggelige ansatte. Her kan man få servert drinker til rimelige priser, og stedets DJ sørger for å spille de nyeste hit-låtene.

Fra El Rincón de San Pedro har man fabelaktig utsikt til Alhambra, som er vakkert opplyst på kveldstid.

 • Åpningstider: Daglig kl. 23.00 – 03.00. I perioden oktober – juni har puben åpent kun torsdag – søndag.
 • Adresse: Carrera del Darro 12, 18012 Granada

 

granada-10Granada 10

Granada 10 er en av byens mest kjente nattklubber, og ligger i sentrum – like ved gaten Calle Gran Via de Colón. Nattklubben holder til i en stor murbygning fra 1945, som benyttes til kino og konsertsal på dagtid. Etter kl. 24.00 strømmer både turister og lokalbefolkningen til nattklubben, og stedet er på sitt livligste rundt kl. 02.00. Publikum er stort sett i aldersgruppen 18 – 30 år.

Granada 10 har 4 barer og et stort dansegulv. I baren kan man få servert øl, vin og cocktailer – til en overkommerlig pris. Nattklubben spiller musikk som pop, hip hop, funk, house og techno. Pris for å komme inn er ca. 10 Euro, og billetten inkluderer en gratis drink. Antrekk: Pent.

 • Åpningstider: Alle dager kl. 24.00 – 06.00. Fredag og lørdag holder nattklubben åpent til kl. 07.00.
 • Adresse:  Calle Cárcel Baja 10, 18001 Granada
 • Web-adresse: http://www.granada10.com/

 

Forum Plaza

Forum Plaza ligger 2,5 km sørvest for katedralen i Granada, og er en av de mest eksklusive nattklubbene i byen. Stedet har en funky og moderne atmosfære med neonlys, stort dansegulv og fantastisk lys- og lydanlegg.

Nattklubben har i tillegg topp DJ’s, og arrangerer jevnlig «live» konserter, temakvelder og morsomme overraskelser. Musikken som spilles på Forum Plaza er først og fremst kommersiell pop-musikk, men hits fra 80-tallet dukker også opp innimellom. Nattklubben har et stort utvalg av drinker, og gjestene kan også slappe av på den flotte utendørs-terrassen – som har spektakulær utsikt mot Alhambra. Antrekk: Pent.

 • Åpningstider: Mandag – torsdag og søndag kl. 15.00 – 06.00. Fredag og lørdag kl. 15.00 – 06.00.
 • Adresse: Edificio Forum, Calle Jose Luis Pérez Pujaldas, 18006 Granada
 • Web-adresse: http://forumplaza.es

 

mae-westMae West

Mae West er en populær nattklubb, som holder til i kjøpesenteret Neptuno. Nattklubben ligger i søvestre del av byen, og har en livlig atmosfære med feststemte og danseglade mennesker. Stedet arrangerer jevnlig live-konserter, temafester og moteshow.

Nattklubben har 3 separate rom: «Molly Malone» – med interiør i retro-stil og 70-tallsmusikk, «Bribón de la Habana» – der man kan danse til latin-amerikansk musikk samt hovedrommet «Mae West» – med stort dansegulv og mer kommersiell musikkstil.

Det finnes også en ute-terrasse på stedet – innredet som en tropisk hage.

Nattklubben serverer et bredt utvalg av drinker, og kan lokke med profesjonelle DJ’s samt et imponerende lyd- og lysanlegg. Mae West har aldersgrense 21 år.  Antrekk: pent.

 • Åpningstider: Mandag – torsdag og søndag kl. 15.00 – 06.00. Fredag og lørdag kl. 15.00 – 07.00.
 • Adresse: Calle Arabial 98, Centro Comercial Neptuno, 18004 Granada
 • Web-adresse: http://www.ibribones.com/MaeWestGranada.php