Hjem » Barcelona » Barcelona Taxi og Transport

Barcelona Taxi og Transport

taxi-spania

Det finnes drosjeholdeplass foran hver terminalbygning ved Barcelona Airport. En drosjetur herfra og inn til sentrum tar omlag en halvtimes tid, og koster ca. 30 – 50 Euro. I Barcelona sentrum finnes det drosjeholdeplasser bl.a. ved Placa Catalunya og La Rambla. Skal man bare noen kvartaler unna i sentrum, vil en drosjetur sjelden koste mer enn 5 Euro.

Drosjeprisene i Barcelona ligger langt under Skandinavias prisnivå, og er et rimelig alternativ til offentlig transport. Drosjene er lett å kjenne igjen, med sin gule og sorte farge. Et grønt lys på toppen av bilen, indikerer at drosjen er tilgjengelig. Som i alle storbyer anbefales det å avtale pris med drosjesjåføren på forhånd, slik at du unngår å bli lurt.

Det finnes omlag 20 forskjellige drosjeselskaper i Barcelona. Noen av disse er:

 

Servi Taxi, tel. +34 933 300 300

Fono Taxi, tel. +34 933 001 100

Radio Taxi, tel. +34 933 033 033

 

Turistbusser

Er du første gang i Barcelona, kan det være praktisk å benytte byens turistbusser – som kjører mellom de mest populære severdighetene og attraksjonene i byen. Turistbussene stopper ved 45 av Barcelonas attraksjoner, og man har 3 ruter å velge mellom: rød, blå og grønn. Man kan enten velge å kjøre med bussen hele ruten gjennom, eller hoppe av eller på akkurat der man måtte ønske.

Sommerstid kjører turistbussene mellom kl. 09.00 og kl. 20.00, og de går hvert 25. minutt.

Turistbussene går fra Placa Catalunya ved El Corte Inglés, og er lett å kjenne igjen – da de har to etasjer og øverste etasje er åpen.

Det er mulig å bestille dagsbillett på nett eller kjøpe om bord på bussen. Man kan velge mellom en eller to-dagers-billett. For en voksen person koster 1 dags billett 26 euro, noe som tilsvarer kr. 196,-.

Det er mulig å forhåndsbestille billetter til turistbussene i Barcelona på nettet, dette kan gjøres her.