Hjem » Barcelona » Barcelona shopping

Barcelona shopping

Barcelona har som andre europeiske storbyer svært gode shoppingmuligheter – med bl.a. eksklusive motebutikker, varehus, kjøpesentre og utendørsmarkeder. Byen kan lokke med rundt 35.000 butikker, og har et stort utvalg av moteklær, sko, accessoirer i ulike prisklasser.

Viktigste handlegate strekker seg fra toppen av La Rambla, gjennom Placa de Catalunya, langs Passelig de Gràcia og opp Avenue Diagonal. Store deler av dette området består av gågater, slik at man slipper å bekymre seg for biltrafikk når man går fra butikk til butikk. Carrer la Portaferrissa er en sidegate til La Rambla, der man finner motebutikker som Esprit, Zara, Mango, Blanco m.fl.

Er man på jakt etter eksklusive merkevarer i Barcelona, vil man finne flest ved Passeig de Gràcia – deriblant Versace, Armani, Chanel, Burberry og Calvin Klein.

Dersom man heller er ønsker å besøke antikvitetsbutikker, bør man oppsøke gaten Carrer de la Palla nær katedralen eller Carrer Consell de Cent i distriktet Eixample.

De fleste butikker har stengt hver søndag i Barcelona, men små butikker og souvenirbutikker i gamlebyen holder likevel åpent her.

Loppemarkedet «Mercat Del Encants» er svært populært – både for lokalbefolkningen og turister. Her selges alt mellom himmel og jord, og lørdag er travleste markedsdag. Adressen hit er Carrer del Dos de Maig 186, og ligger i distriktet El Clot.

Nedenfor følger eksempler på populære butikker og varehus i Barcelona:

 

el-corteEl Corte Inglés

El Corte Inglès er Spanias største varehuskjede, og har en stor avdeling i Barcelona. Varehuset holder til i en enorm bygning med mange etasjer ved Placa Catalunya, og her finnes det noe for enhver smak. Du vil bl.a. finne det siste innen moteklær, accessoirer, hjem- og interiørartikler samt parfyme. I tillegg finnes lekebutikk, gourmetbutikk, supermarked, bibliotek og reisebyrå. Fra toppetasjen – der man finner café/restaurant – har man dessuten flott utsikt over byen.

 • Adresse: Placa Catalunya 14, 08002 Barcelona
 • Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 22.00.
 • Webadresse: http://www.elcorteingles.es/

 

Divinamente

Divinamente er en relativ ny og trendy moteforretning i Barcelona, som ligger i området Carrer del Parlament, nærmere bestemt i distriktet Eixample. Hos Divinamente kan man handle dameklær fra italienske og spanske merker, og designen får deg til å tenke på Ibiza, sol, strender og fester. Plaggene er laget for de kvalitetsbevisste, og butikker har dessuten flotte accessoirer for salg.

 

las-arenasLas Arenas

Kjøpesenteret Las Arenas ble innviet i 2011, og holder til i en tidligere tyrefekterarena. Kjøpesenteret har bortimot 90 butikker og restauranter, og i tillegg finnes kino samt spa- og velværeavdeling. I kjøpesenteret kan man også besøke «Museum of Rock», og på taket bør man besøke Skywalk Terrasse – der man har 360 graders panoramautsikt over Barcelona. Las Arenas har et variert utvalg av butikker, og noen av de mest kjente merkevarene her er Benetton, Mango, Claire’s, Calvin Klein og Desigual.

 • Adresse: Gran Via de les Corts Catalanes 373 – 385, Placa d’Espanya, 08014 Barcelona
 • Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 02.00.
 • Webadresse: http://www.arenasdebarcelona.com/

 

Desigual

Desigual er et spansk motehus og klesmerke – som har sitt hovedkontor i Barcelona. Desigual har eksistert siden 1984, og har butikker i 72 land. Merket er blitt svært populært over hele verden, antageligvis på grunn av sine fargerike og glade klær. Barcelona har flere butikker rundt omkring i sentrum, og en av dem har følgende adresse:

 • Adresse: Passeig de Gràcia 47, 08007 Barcelona
 • Åpningstider: Mandag – fredag kl. 10.00 – 14.00 og kl. 16.30 – 20.30. Lørdag: kl. 10.00 – 14.00.
 • Webadresse: http://www.desigual.com/es_ES

 

maremagnumMaremagnum

Maremagnum er et kjøpesenter som ligger sentralt i Barcelona, nærmere bestemt i nedre del av La Rambla – ved havneområdet. Kjøpesenteret har omlag 50 butikker og restauranter, og her kan man ta turen til motebutikker som Blanco, Boboli, H&M, Jack & Jones, Mango og Lacoste.

Maremagnum har ellers parfymeri, lekebutikk, frisørsalonger, accessoirer – og mye mye mer. I senteret har man tilgang på gratis WiFi, og man finner også kino samt lekepark her. Fra takterrassen har man dessuten vakker utsikt over havet og havnen.

 • Adresse: Moll d’Espanya 5, 08039 Barcelona
 • Åpningstider: Alle dager hele året kl. 10.00 – kl. 22.00. Restaurantene har åpent kl. 11.00 – 01.00.
 • Webadresse: http://www.maremagnum.es/

 

Bulevard Rosa

Bulevard Rosa er et populært kjøpesenter som ligger midt i Barcelonas handleområde, og har rundt 100 butikker samlet under ett tak. Her kan man shoppe de nyeste trendene innen mote, sko, parfyme, smykker, accessoirer og sko. Av motebutikker finnes bl.a. Isla, Biscuit, Avanti, Boboli og Puma. Bulevard Rosa har også hyggelig restauranter og caféer i senteret.

 • Adresse: Passeig de Gràcia 53, 08007 Barcelona
 • Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.30 – 21.00
 • Webadresse: http://www.bulevardrosa.com/#

 

diagonalL’illa Diagonal

L’illa Diagonal ble offisielt åpnet i 1993, og er et av Barcelonas største kjøpesentre. L’illa Diagonal ligger i en stor bygning i et av byens travleste forretningsstrøk, og har tilsammen 170 butikker og restauranter. Her finner man motebutikker for hele familien samt butikker som selger kosmetikk, vesker, smykker, sko, og sportsutstyr. Noen av de mest kjente merkene som finnes her er: Diesel, Lacoste, Jack & Jones, Nike, Zara, Mango, Disney Store og Hello Kitty. I tillegg til butikker, har L’illa Diagonal også 4-stjerners hotell, bilutleiekontor, gratis WiFi, kongressenter samt offentlig park.

 • Adresse: Av. Diagonal 557, 08029 Barcelona
 • Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 21.30.
 • Webadresse: http://www.lilla.com/ca/