Hjem » Barcelona » Barcelona restauranter

Barcelona restauranter

Barcelona har et stort utvalg av restauranter i alle prisklasser. Man kan velge mellom tapasbarer, snackbarer, restauranter som serverer tradisjonelle spanske retter eller restauranter med internasjonal meny.

I gamlebyen – spesielt i distriktet Barri Gotic –  finnes det flere gode lokale restauranter. Også ved havnen – i distriktet La Ribera – er det utallige restauranter å velge mellom.

I turistgaten La Rambla ligger også flere restauranter og spisesteder, men er her prisen på mat og drikke ofte mye høyere enn ellers i Barcelona.

Spanjoler spiser ofte ute på restaurant, og tapas er populært både for turister og lokalbefolkningen. Andre populære retter er f.eks. paella, bacalao (der hovedingrediensen er torsk), katalansk brød med tomat, bocadillos (baguette) og Serrano-skinke. Katalansk mat består ofte av ingredienser som er typisk for Middelhavsområdet – med olivenolje, ost, grønnsaker, fisk og kjøtt.

Katalonia-regionen har gode viner, spesielt viner fra Penedès, Costers del Segre, Alella og Perelada. Penedès-regionen er kjent for sin utsøkte musserende vin.

Nedenfor følger noen tips til gode restauranter i varierte prisklasser:

 

Restaurante-Lasarte1Restaurant Lasarte

Restaurant Lasarte er et populært og anerkjent spisested i Barcelona som utstråler en eksklusiv atmosfære. Restauranten ble åpnet i 2006, og serverer baskiske retter. Stedet passer perfekt for dem som ønsker «det lille ekstra», og Lasarte kan skryte av å ha 2 stjerner i Michelin-guiden.  Restauranten har høyere prisklasse, men til gjengjeld kan man velge mellom utsøkte lunsj- og middagsretter. Antrekk: formelt.

 • Adresse: Mallorca 259, 08008 Barcelona.
 • Åpningstider: Tirsdag – lørdag kl. 13.30 – 15.30 og kl. 20.30 – 23.00.
 • Webadresse: http://www.restaurantlasarte.com/

 

Casa Calvet

Restaurant Casa Calvet er en unik og eksklusiv restaurant i sentrale Barcelona, som ligger i en bygning tegnet av den kjente arkitekten Gaudi. Restauranten åpnet i 1994, og serverer retter fra Middelhavsområdet. Restauranten serverer forretter, hovedretter, desserter, lunsjretter og barnemeny. Stedet har et godt utvalg av sjømat, kjøttretter og vegetarmat. Casa Calvet har egen vinkjeller –  der man kan velge mellom en rekke Cavas (musserende vin), Champagne, hvitvin, rødvin eller rosévin.

 • Adresse: Casp. 48, 08008 Barcelona
 • Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 13.00 – 15.30 og kl. 20.30 – 23.00.
 • Webadresse: http://www.casacalvet.es/

 

graciaCon Gracia

Con Gracia er en liten og eksklusiv restaurant i Barcelona, som serverer spanske og internasjonale retter. Stedet har intim atmosfære og ypperlig service. Con Gracia passer for romantiske middager eller spesielle anledninger, da prisklassen er relativt høy.

Ved denne restauranten kan man velge mellom to 5-retters menyer til en pris av 59,50 Euro. Man kan også velge å bestille overraskelse-meny til samme pris, der kokken Paul Treacy vil servere deg 7 uforglemmelige retter.

 • Adresse: Martinez de la Rosa, 08012 Barcelona
 • Åpningstider: Tirsdag – lørdag kl. 19.00 – 23.30.
 • Webadresse: http://www.congracia.es/

 

Swagatam Bar – Restaurant Hindu

Swagatam Bar – Restaurant Hindu ligger i distriktet Gràcia i Barcelona, og serverer smakfulle retter fra det indiske kjøkken. Stedet er anerkjent for sine autentiske retter og sin hyggelige atmosfære. Her får man smakfull indisk mat til en overkommelig pris samt god service fra de ansatte. Swagatam Bar – Restaurant Hindu serverer forretter og hovedretter samt retter for vegetarianere. Det er også mulig å bestille «dagens meny» til en ekstra god pris.

 • Adresse: Sant Agusti 10, 08012 Barcelona
 • Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 12.30 – 16.30 og kl. 20.00 – 23.30.
 • Restauranten har pr. idag ingen webadresse, men man kan ringe +34 932 228 226 for spørsmål eller for å bestille bord.

 

ceraCera 23

Restauranten Cera 23 ligger i El Raval-distriktet i Barcelona, og kan tilby spennende spanske retter til en middels prisklasse. Stedet har en hyggelig og varm atmosfære, og er kjent for sin gode mat og utmerket service. Restaurant Cera 23 serverer både lunch- og middagsretter, og har godt utvalg av alkoholholdige drikkevarer.

 • Adresse: Carrer de la Cera, El Raval, 08001 Barcelona
 • Åpningstider: Tirsdag – lørdag kl. 13.00 – 16.00, søndag og mandag kl. 19.00 – 23.00.
 • Webadresse: http://www.cera23.com/

 

Restaurante Parrilla Alfonsina

Restaurante Parrilla Alfonsina er en liten og sjarmerende restaurant som ligger i distriktet Eixample i Barcelona, og serverer argentinske retter til en rimelig pris.

Restauranten har flott atmosfære og en omfattende meny med argentinske spesialiteter. Her kan man bl.a. nyte kjøttretter, fersk hjemmelaget pasta (ravioli) og nydelige desserter. Parrilla Alfonsina holder stengt hver tirsdag, men har til gjengjeld åpent om søndager.

 • Adresse: Diputacio 379, 08013 Barcelona
 • Åpningstider: Mandag – søndag kl. 13.00 – 16.00 og kl. 20.00 – 23.30. Tirsdager stengt.
 • Webadresse: http://parrillaalfonsina.com/

 

D’aqui

Restaurant D’aqui anbefales for personer som foretrekker helsekost og økologisk mat. Stedet serverer retter fra det franske kjøkken til fornuftige priser. Her kan man også bestille vegetarmat og organisk mat – og man velger selv om man vil sitte i restauranten eller ta det med seg. Restaurant D’aqui tilbyr frokost, lunch, take away, buffet og middag –  til en overkommelig pris. Stedet er kjent for sin vennlige service og har gode supper, salater, paier, vegetarisk paella, kalvekjøtt med økologisk basmatiris mm.

 • Adresse: Carrer de Santa Tecla 8, 08012 Barcelona
 • Åpningstider: Mandag – fredag kl. 09.00 – 19.00.
 • Webadresse: http://www.daqui.es/

 

tapasZiryab Fusion Wine and Tapas Bar

Ziryab Fusion Wine and Tapas Bar er en trivelig og intim restaurant i Barecelona sentrum, som serverer Tapas med en arabisk vri. Her kan man bestille smakfulle tapas samt retter fra Midtøsten. Stedet har også et godt utvalg av øl, vin og likør. Hver onsdag mellom kl. 20.00 og 23.00 har restauranten «live» musikk. Ziryab Fusion Wine og Tapas Bar har kun 20 sitteplasser, så her bør man forhåndsbestille bord.

 • Adresse: Calle de Grunyi 4, 08003 Barcelona
 • Åpningstider: Tirsdag – fredag kl. 12.30 – 15.30 og kl. 19.00 – 01.00. Lørdager og søndager kl. 10.00 – 16.00 og kl. 19.00 – 01.00.
 • Webadresse: http://ziryab.es/

 

perbaccoPerBacco

PerBacco er en italiensk restaurant som ligger i nordlige del av Barcelona, bare 10 – 15 minutters gange fra den kjente basilikaen La Sagrada Familia. Restauranten har en varm atmosfære, og serverer et bredt utvalg av smakfulle italienske retter – som f.eks. risotto, pasta og pizza. Her kan man bestille forrett, hovedrett og dessert til en rimelig pris. Stedet har i tillegg et godt utvalg av italienske viner.

 • Adresse: Avinguda Diagonal 339, 08037 Barcelona
 • Åpningstider: Mandag – fredag kl. 12.30 – 15.45 og kl. 20.30 – 23.45. Lørdag kl. 12.30 – 15.45. Søndager stengt.
 • Webadresse: http://www.perbaccobarcelona.com/