Hjem » Barcelona » Barcelona attraksjoner og severdigheter

Barcelona attraksjoner og severdigheter

sagradaLa Sagrada Familia

Den vakre og imponerende basilikaen La Sagrada Familia er Barcelonas mest berømte severdighet, og et landemerke for byen. Basilikaen ligger i distriktet Eixample, og ble tegnet av den verdenskjente arkitekten Antoni Gaudi. La Sagrada Familia ble påbegynt i 1882, og er fremdeles uferdig. Det antas at den skal stå ferdig i 2030. Basilikaen er spesielt rik på geometriske figurer og detaljer, og mottar omlag 1 million besøkende årlig.

 • Adresse: Calle Mallorca 401
 • Åpningstider: oktober – mars: kl. 09.00 – 18.00, april – september: kl. 09.00 – 20.00.
 • Webadresse: http://www.sagradafamilia.cat/

 

Columbus-monumentet

Columbus-monumentet er et av de mest kjente landemerkene i Barcelona, og står i sørenden av gågaten La Rambla, på motsatt side av havnen.

Monumentet måler totalt 60 meter i høyde, og ble oppført i forbindelse med verdensutstillingen i 1888 – til ære for Christoffer Columbus. Monumentet ble designet av Gaieta Buigas, og den 7 meter høye statuen på toppen er lagd av skulptøren Rafael Atché.

 • Adresse: Plaza Portal de la Pau 1

 

barcelona-katedralenKatedralen i Barcelona

Den flotte katedralen i Barcelona, som gjerne bare kalles «La Seu» – er sete for byens erkebiskop. Katedralen heter på katalansk «Catedral de la Santa Creu i Santa Eulàlia de Barcelona». Den er viet Barcelonas skytshelgen – Sankta Eulàlia – som ligger begravet i krypten.

Katedralen ble oppført i perioden 1298 – 1420. Fasaden er i nygotisk stil, og stammer fra 1800-tallet. Barcelona katedral er 93 meter lang og 40 meter bred.

 

Picasso-museet

Picasso-museet («Museu Picasso») er en svært populær turistattraksjon i Barcelona, og inneholder en stor samling av Picassos viktigste malerier. Pablo Picasso (1881 – 1973) er en av historiens mest kjente kunstnere, og bodde i Barcelona fra han var 14 år gammel. Museet åpnet for publikum i 1963, og her kan man bl.a. se malerier, skisser, familieportretter mm.

 

museuMiró-museet

Miró-museet («Fundació Joan Miró») hyller den berømte kunstneren Joan Miró, som ble født i Barcelona i 1983. Museet ligger på en høyde i Montjuïc, og herfra har man flott utsikt over byen. Samlingen består av malerier, skulpturer, tekstiler, grafikk og keramikk laget av Miró. I tillegg finnes en liten samling av samtidskunst laget av andre kunstnere.

 • Adresse: Parc de Montjuïc
 • Åpningstider: Tirsdag – lørdag kl. 10.00 – 19.00, søndag kl. 10 – 13. Torsdager har museet langåpent til kl. 21.30.
 • Webadresse: http://www.fundaciomiro-bcn.org/

 

Nasjonalmuseet for katalansk kunst

Nasjonalmuseet for katalansk kunst («Museu Nacional d’Art de Catalunya») er et populært besøksmål i Barcelona, og er spesielt kjent for sin samling av romansk kunst (fra 1000 – 1200-tallet). Denne samlingen regnes for å være en av verdens mest komplette. Museet åpnet i 1990, og har idag tilsammen over 250.000 verk.

Nasjonalmuseet ligger sørvest for Barcelona sentrum –  i den flotte bygningen Palau Nacional ved Placa d’Espanya.

 • Adresse: Palau Nacional, Parc de Montjuïc
 • Åpningstider: Tirsdag – lørdag kl. 10.00 – kl. 18.00, søndag kl. 10.00 – 15.00. Mandager stengt.
 • Webadresse: http://www.mnac.cat/index.jsp?lan=003

 

parkenGüellparken

Güellparken er en av Barcelonas viktigste parker, og ligger på en høyde i nordlige del av byen. Den står oppført på Unescos verdensarvliste, og integrerer modernistisk arkitektur i naturen. Parken ble tegnet av den modernistiske arkitekten Antoni Gaudi, og anlagt i perioden 1900 – 1914. Güellparken ble åpnet som en offisiell park i 1922, og her kan man besøke et Gaudi-museum, spasere langs flotte stier og beundre Gaudis arkitektoniske elementer. Det finnes også vakre  fontener i parken samt lekeplass og skøytebane.

 

akvarium-barcelonaBarcelona Akvarium

Barcelona Akvarium («L’aquarium Barcelona») ble åpnet i 1995, og er en turistattraksjon for hele familien. Dette er et av Europas største akvarier, og har 11.000 dyr og 450 ulike arter. Barcelona Akvarium har også en lang undersjøisk tunnel – der man kan observere fisk og hai på nært hold. Stedet har også et enormt Oceanarium samt en interaktiv avdeling om den marine verden, som er både underholdende og lærerik. Akvariet ligger ved havnen i sentrum av Barcelona.

 • Adresse: Moll d’Espanya dell Port Vell
 • Åpningstider: Mandag – fredag kl. 9.30 – 21.00, søndag kl. 9.30 – 21.30. Akvariet har lengre åpningstid om sommeren.
 • Webadresse: http://www.aquariumbcn.com/AQUARIUM/index.php