Hjem » Alicante » Attraksjoner og severdigheter i Alicante

Attraksjoner og severdigheter i Alicante

Det er ikke bare lange, hvite sandstrender og palmesus ved sjøkanten som kan gi turister gode opplevelser i Alicante, selv om dette er en viktig del av byens sjarm. Det er også en rekke andre attraksjoner i og rundt sentrum man bør få med seg.

Omgivelsene innbyr ellers til generell trivsel: En middelalderfestning som troner over byens travelhet, små, idylliske havner, imponerende marinaer, caféliv og stemningsfulle, travle markedsplasser. Alicante har det meste en opplevelses- og rekreasjonshungrig turist kan ønske seg.

Litt mer om attraksjoner og severdigheter i Alicante:

 

castillo-alicanteCastillo de Santa Bárbara

Festningen Castillo de Santa Bárbara, som ligger på toppen av et 166 meter høyt fjell, er synlig fra alle kanter av Alicante. Den ble bygget sent på 800-talet av maurerne – som på det tidspunktet hadde kontroll over det meste av Den iberiske halvøy. Når man står på toppen, er det lett å forstå hvorfor festningen var så strategisk viktig. Her har man en 360 graders panoramautsikt ut over både Alicante by, de nærliggende landområdene og Middelhavet.

Det er flere måter man kan komme seg opp til festningen på: Man kan ta kabelbane opp til toppen fra stranden Playa de Postiguet, kjøre opp på en svingete vei fra  baksiden av fjellet – eller spasere opp på de gamle, intakte bymurene fra middelalderen.

Det finnes en festning til i sentrum av Alicante – Castillo de San Fernando. Den ligger på en klippe noen hundre meter nord for Plaza de Luceros, men er ikke så godt bevart. Utsikten fra toppen er imidlertid nesten like bra som fra Castillo de Santa Bárbara

 • Åpningstider: Daglig kl. 09.00 – 19.00 i vinterhalvåret (oktober – mars), kl.10.00 – 20.00  om sommeren.
 • Adresse: Av. de Juan Bautista Lafora 6, 03002 Alicante.
 • Telefon: +34 966 377 034.
 • Webadresse: http://www.castillodesantabarbara.com/

 

MUBAG

MUBAG – som er en forkortelse for Museo de Bellas Artes Gravina, ligger sentralt i Alicante – rett nord for Plaza Puerto del Mar. Det er et kunstmuseum som holder til i den godt bevarte 1700-bygningen Gravina Palace, som en gang var privatbolig for greven av Lumiares.

Samlingene inneholder mer enn 500 spanske kunstverk fra middelalderen og fram til 1920-årene. Museet regner maleriet ”Korsfestelsen” av Rodrigo de Osona (1500-tallet) som sin viktigste kunstgjenstand.

 • Åpningstider: Tirsdag – lørdag kl. 10.00 –  20.00. Søndag kl. 10.00 – 14.00. Mandag stengt.
 • Adresse: Calle de Gravina 13, 03002 Alicante, Spania.
 • Telefon: +34 965 146 780.
 • Webadresse: http://www.mubag.org/

 

marq-alicanteMARQ

Museo Arqueológico Provincial (MARQ) er et imponerende arkeologisk museum, som ligger ca. 500 m nord for Alicante sentrum. Her finnes det i alt over 80.000 små og store gjenstander, som i sum representerer områdets historie fra steinalderen til middelalderen.

Museet har også utstillinger som informerer om de arkeologiske funnstedene Lucentum, Petrarcos og Illeta.

 • Åpningstider: Tirsdag – lørdag kl. 10.00 – 19.00. Søndag kl. 10.00 – 14.00. Mandag stengt.
 • Adresse: Plaza del Doctor Gómez Ulla S/N, 03013 Alicante.
 • Telefon: +34 965 149 000.
 • Webadresse: http://www.marqalicante.com/

 

Catedral San Nicolás de Bari

Alicantes viktigste kirkebygning er Catedral San Nicolás de Bari, som ble oppført mellom 1616 og 1662 i renessansestil. Enkelte senere tilbygde deler er i barokk stil. Den ligger i gamlebyen El Barrio, på et sted der det tidligere sto en arabisk moské.

Grunnplanet er formet som et latinsk kors, og seks små sidekapeller er forbundet med katedralens hovedskip. Over dette hvelver det seg en vakker, blå kuppel.

 • Åpningstider: Hverdager kl. 07.30 – 13.00 og kl. 17.30 – 20.00.
 • Lørdager og søndager kl. 08.30 – 13.00 og kl. 17.30 – 20.30.
 • Adresse: Plaza de Abad Peñalva 2, 03002 Alicante.
 • Telefon: +34 965212662.
 • Webadresse: http://concatedralalicante.com/

 

 

Explanada-de-EspanaExplanada de España 

Alicantes vakre havnepromenade, Explanada de España, er en attraksjon i seg selv. Den er vakkert dekorert med 6,6 millioner steinfliser i fargene svart, rødt og kremgult. Dette er Alicantes mest populære og mest berømte treffsted. Og blir solen for sterk, kan man søke inn i skyggen under palmetrærne.

Det er stort sett alltid et yrende folkeliv på Explanada España. Utecaféene ligger tett – og i tillegg vrimler det av boder, der man kan få kjøpt klær, kunsthåndverk og suvenirer. Ofte er det også underholdningsinnslag med musikere og andre gateartister.

Explanada de España ble anlagt i 1867 etter tegninger av arkitekten José Guardiola Picó, som ville skape et ideelt område for rekreasjon – noe han definitivt lyktes med.

 

Playa del Postiguet

Costa Blanca er kjent for sine mange, flotte badestrender. Flere av dem ligger nær Alicante. Aller nærmest finner vi den populære Playa del Postiguet, som praktisk talt ligger kloss ved byens sentrum – like øst for marinaen. Langs stranden kan man spasere på en idyllisk, palmesmykket promenade.

Badevannet ved Playa del Postiguet er kvalitetsstemplet med blått flagg. På stranden finnes solsenger tilgjengelig, og badestedet er dessuten tilrettelagt for vannsportsaktiviteter. De mange blå og hvite parasollene er strandens varemerke.

 

lucentum-alicanteLucentum

Rundt 6 km nordøst for Alicante sentrum ligger bydelen Albufereta (ca.10.000 innbyggere). Her finner man noen av Alicantes flotteste strender, bl.a. Playa de San Juan.

Det er imidlertid en annen attraksjon som lokker turister til Albufereta. Her, på et sted kalt El Tossal de Manises, finner man nemlig en av Costa Blancas mest berømte historiske severdigheter – den romerske ruinbyen Lucentum, det ”opprinnelige” Alicante.

Dagens Lucentum består av et 30.000 km2 stort arkeologisk område, hvor man fremdeles kan se den 2.300 år gamle byens struktur. Også restene av bymuren, vakttårnene, de romerske badene og Forum er synlige.

 • Åpningstider: I perioden oktober – mai: kl. 10.00 – 14.00 og kl. 16.00 – 18.00 hver dag unntatt søndag kveld og mandag. I perioden juni – september: kl. 09.00 – 12.00 og kl.19.00 –  22.00. Stengt søndag kveld og mandag.

 

islaIsla de Tabarca

Tabarca er ei lita øy i Middelhavet, som tilhører Alicante – selv om den ligger nærmere småbyen Santa Pola. Den er først og fremst kjent for sitt marine reservat – det første i sitt slag i Spania. Det bor i underkant av 100 mennesker fast på øya, som er et populært besøksmål for turister i Alicante.

I tillegg til reservatet har Tabarca flere severdigheter, deriblant et gammelt fort, spennende grotter – og et tidevannbasseng. Øyas lille fiskerlandsby kan ellers tilby flere trivelige restauranter som serverer sjømat.

Det knytter seg dessuten spennende historier til Tabarca, som ofte kalles ”Sjørøverøya”, siden den var et yndet tilholdssted for berber-pirater på 1700-tallet.

Det går faste båtruter til Tabarca både fra selve Alicante og fra et par av de andre byene i provinsen. I sommersesongen (juni-september) er det flere avganger daglig, mens det er én avgang (med retur) torsdager, lørdager og søndager ellers i året. Overfarten fra Alicante tar 1 time. Mer informasjon om dagstur og priser kan fås her.