Hjem » Gran Canaria » Attraksjoner og severdigheter Gran Canaria

Attraksjoner og severdigheter Gran Canaria

Gran Canaria har vakker natur, rik historie, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer. I hovedstaden Las Palmas finner man flotte severdigheter, gode shoppingmuligheter, museer og kunstgallerier.

Det behagelige helårsklimaet og de innbydende sandstrendene er likevel øyas største turistattraksjon. Vannsportsaktiviteter som seiling, windsurfing, dykking, fisking og para-seiling er også populært. I tillegg kommer mange turister til øya for å spille golf. Gran Canaria har totalt 8 golfbaner, og de fleste av dem er nye og moderne. Man finner golfbaner i Las Palmas, Telde, Maspalomas, Mogán og i Meloneras.

Sanddynene i Maspalomas er en flott turistattraksjon – og området er på  403,9 hektar.

Gran Canaria har dessuten en rekke temaparker – som er en attraksjon for hele familien. Man finner badeland, tivoli, fuglepark, sommerfuglhus, akvarium og krokodillepark.

Øya har et rikt utvalg av severdigheter og mange interessante steder å besøke. Bor man på sørkysten av Gran Canaria, kan man ta hyggelige dagsturer til hovedstaden, til fjellområder, til idylliske landsbyer eller til andre badebyer langs kysten, dersom man ønsker litt avveksling fra sol-, strand- og badeliv.

Noen populære severdigheter på Gran Canaria:

 

Roque-nubloRoque Nublo

Den 80 meter høye steinblokken Roque Nublo er et av Gran Canarias mest berømte landemerker. Den står på toppen av øyas nest høyeste fjell Nublo (1813 m.o.h.), som befinner seg midt på Gran Canaria – mellom Ayacata og Tejada.

Roque Nublo ble dannet av et vulkanutbrudd for ca. 4,5 millioner år siden. Tusenvis av turister besøker stedet hvert år, og man kan kjøre til nærmeste parkeringsplass – for deretter å spasere opp til toppen via velholdte turstier. Spaserturen tar ca. 40 minutter. Fra toppen har man fantastisk panoramautsikt, og i klarvær kan man se Teide – høyeste fjell på øya Tenerife.

Stedet er en del av naturparken «Parque Rural del Nublo», og 4 km øst for Roque Nublo ligger Gran Canarias høyeste fjell – Pico de las Nieves – som rager 1949 m.o.h.

 • Adresse: Tejeda, Gran Canaria

 

Palmitos Park

Palmitos Park er en zoologisk hage som ligger i en frodig dal, omlag 10 km nord for turiststedet Maspalomas. Parken er en stor turistattraksjon for hele familien, og mottar omlag 400.000 besøkende årlig.

I Palmitos Park kan man se delfiner, aper, rovfugler, eksotiske fugler og papegøyer, og man kan i tillegg besøke stedets vakre orkidéhage. Parken har også sommerfuglhus og akvarium med tropiske fisk. Det er daglig show med delfiner, rovfugler og papegøyer. Delfinshow vises alle dager kl. 13.30 og kl. 16.00. Palmitos Park har også en restaurant og souvenirbutikk.

 • Åpningstider: Daglig kl. 10.00 – 18.00.
 • Adresse: Barranco de Los Palmitos, 35109 Maspalomas
 • Webadresse: http://www.palmitospark.es/

 

museumMuseum og arkeologisk park

Den arkeologiske parken og museet «Museo y Parque Arqueologico Cueva Pintada» ligger nordvest på Gran Canaria – omlag 27 km fra Las Palmas. Museet holder til midt i byen Galdár, og er opprettet for å sikre bevaring, forskning og formidling av Gran Canarias tidlige historie. Stedet – som er en populær turistattraksjon – består av tre enheter:  Grotten Cueva Pintada (med en rekke spennende hulemalerier), et overdekket utgravningsområde på hele 5000 m2 (som viser restene av en forhistorisk landsby) og en museumsbygning der man kan se 3D-film om øyas forhistoriske tid, samt utstillinger av arkeologiske gjenstander.

«Museo y Parque Arqueologico Cueva Pintada» tilbyr i sum et unikt innblikk i Gran Canarias antikke historie.

 • Åpningstider: Tirsdag – lørdag kl. 10.30 – 19.30. Søndag kl. 11.00 – 19.00.
 • Adresse: Calle Audiencia 2, 35460 Galdár
 • Webadresse: http://www.cuevapintada.com

 

Kirken i Arucas (Iglesia de San Juan Bautista)

Den spektakulære kirken San Juan Bautista ligger sentralt i byen Arucas –  i nordlige del av Gran Canaria. Dette er en vakker gotisk kirke som ble innviet i 1917, men det 60 meter høye klokketårnet sto ikke ferdig før i 1977. Kirken er oppført i vulkansk stein, og er et av de få eksemplene på nygotisk arkitektur på Kanariøyene. Iglesia de San Juan Bautista kalles ofte feilaktig for Arucas-katedralen. Den eneste katedral på Gran Canaria er Santa Ana –  som ligger i Las Palmas.

Den imponerende kirken i Arucas ble designet av den katalanske arkitekten Manuel Vega i 1909, og har vakre glassmalerier.

 

casa-columbusColumbus-huset (Casa de Colón)

Columbus-huset er en kulturell institusjon som ligger i hovedstaden Las Palmas, nærmere bestemt i den historiske bydelen Vegueta. Columbus-huset åpnet i 1951, og er en av de mest karakteristiske bygninger i byen. Her finnes et bibliotek samt et museum som forteller om Kanariøyenes historie samt øyenes forhold til Amerika.

Museet består av 13 permanente utstillingslokaler, og man kan også se flamske malerier fra tidsepoken1500 – 1900-tallet.

En del av bygningen var tidligere guvernørbolig, og det hevdes at Christopher Columbus bodde her i 1492, mens en av hans båter ble reparert. Besøkende kan se utstilling av båtmodeller til Columbus samt innholdsrike nedtegnelser, gamle kart og antikke gjenstander.

 

Santa Ana-Katedralen

Den to-tårnede katedralen Santa Ana er Gran Canarias eldste og største kirke, og ligger i hovedstaden Las Palmas, nærmere bestemt i den historiske bydelen Vegueta. Katedralen er sete for biskopen i provinsen Las Palmas.

Santa Ana-Katedralen ligger ved det vakre torget Plaza Mayor de Santa Ana – der også byens rådhus står.

Santa Ana-Katedralen ble påbegynt i 1497, og fortsettelsen skjedde i to faser: fra 1497 – 1570 og fra 1781 og frem til i dag. Katedralen var stengt frem til 1998 på grunn av restaureringsarbeidet. Katedralen har flere stilarter og er oppført i vulkansk stein. I den sørlige del av katedralen ligger et museum for hellig kunst («Museo Diocesano de Arte Sacro») – der man kan se utstillinger av religiøse malerier og skulpturer.

Det sørlige kirketårn er åpent for publikum, og fra toppen av tårnet har man fantastisk utsikt over havet og byen.

 • Åpningstider: Mandag – fredag kl. 10.00 – 16.30. Lørdag kl. 10.00 – 13.30.
 • Adresse: Plaza Mayor de Santa Ana 13, 35001 Las Palmas
 • Webadresse: http://canariascanarias.es/las-palmas/

 

aqualandAqualand – Maspalomas

Vannparken «Aqualand – Maspalomas» ligger 4 km nordvest for Maspalomas, på sørkysten av Gran Canaria. Dette er den største vannparken på øya, og dekker et område på 130.000 kvm. Aqualand er en flott attraksjon for hele familien, og har 13 attraksjoner med 33 vannsklier – både for de vågale og for de mer forsiktige. Stedet har også bølgebasseng, solsenger, gavebutikk, restauranter, minigolf, tennisbane og biljard.

Besøkende har også mulighet for å svømme sammen med sjøløver i et basseng, mot ekstra pristillegg.

 • Åpningstider: Alle dager kl. 10.00 – 17.00. I juli og august holder parken åpent til kl. 18.00.
 • Adresse: Ctra. Palmitos Park, 35100 Maspalomas
 • Webadresse: http://www.aqualand.es/grancanaria/

 

gran-canaria-sioux-citySioux City

Sioux City er den eldste fornøyelsesparken på Gran Canaria, og åpnet dørene i 1971. Parken ligger 8 km nordøst for Playa del Inglés, og er en gjenskapning av den amerikanske Ville Vesten. Her finner man bl.a. sheriffkontor, Saloon, kirke og westernbutikk mens country-musikken bidrar til å få den ekte western-stemningen. Det finnes også et western-museum samt en indianerlandsby.

Sioux City har også en spennende dyrepark, der man kan se præriehunder, vaskebjørn, surikat, kenguru, bison, slanger og krokodiller. Det finnes også en mini-dyrepark – der barn kan få lov å komme tett innpå husdyr.

Temaparken har flere show i løpet av dagen – bl.a. der meksikanske akrobater viser stunts med lassoer, pisker og kniver. Stedet har også restaurant og butikk.

 • Åpningstider: Tirsdag – lørdag kl. 10.00 – 17.00. Søndag og mandag stengt.
 • Adresse: Barranco del Aguilla, 35107 San Bartolomé de Tirajana
 • Webadresse: http://www.siouxcity.es/nb