Hjem » Madrid » Anbefalte hotell Madrid

Anbefalte hotell Madrid

De fleste som er på ferie i Madrid, ønsker å bo i sentrum – og tilbudet er stort og svært variert. Det er ikke slik i den spanske hovedstaden at alt som ligger sentralt, er dyrt. Man kan bo både godt og relativt rimelig – i hvert fall sammenliknet med et norsk prisnivå – i nærheten av byens attraksjoner.

Hotellene klassifiseres opp til og med 5 stjerner, men det finnes også en rekke såkalte ”hostals” eller ”pensiones”, hvor man kan bo enkelt og rimelig – også i områdene rundt Puerta del Sol og Gran Via.

Mange av de mest eksklusive hotellene ligger i Salamanca-området, samt i kvartalene rundt Retiroparken.

Det finnes også et utvalg apartementshoteller i sentrum av Madrid – et godt alternativ for barnefamilier.

Ofte er ikke frokosten inkludert i hotellprisen, men til gjengjeld varer frokosttiden lenge, slik at man kan få noe å spise selv om man ikke står så tidlig opp.

 

artrip-hotellHotel Artrip

Artrip er et lite, intimt 2-stjerners «Art Deco”-hotell, som holder til i en totalrenovert, over hundre år gammel bygning i den sørlige delen av Madrids gamle sentrum. De karakteristiske trekkene ved bygningens arkitektur er bevart, bl.a. de tidstypiske balkongene.

Hotellet har egen utstillingshall for billedkunst, og hvilke kunstnere som er representert, veksler.

Hotel Artrip har i alt 17 moderne rom – der alle har gratis trådløs internett-tilgang, lekkert bad , safe, aircondition og 26-tommers LCD-TV. Hotellet har døgnåpen resepsjon,  og kan tilby flyplasstransport (tilleggsgebyr).

Hotel Artrip har ingen egen restaurant, men tilbyr en rikholdig frokostbuffet (tilleggsgebyr).

Adresse: Calle Valencia 11, Madrid.

Webadresse: http://www.artriphotel.com/

 

plaza-mayorHotel Plaza Mayor

Plaza Mayor er et 2-stjerners hotell som ligger i en 200 år gammel, renovert bygning like ved Plaza Mayor – med andre ord midt i hjertet av den spanske hovedstaden. Herfra er det gangavstand til de fleste av Madrids attraksjoner.

Hotellet har satset stort på personlig service, så gjestene får mye trivsel for pengene her.

Hotel Plaza Mayor har 33 rom og en suite. Alle rom har air-condition, safe, eget bad med hårføner og gratis trådløs internett-tilgang. Hotellet har dessuten døgnåpen resepsjon, heis samt bar/café.

 

jardinesApartosuite Jardines de Sabatini

Jardines de Sabatino er et 3-stjerners designer-innredet leilighetshotell, som ligger rett overfor El Palacio Real og i tilknytning til den gamle slottshagen med samme navn som hotellet. Mer idyllisk kan det neppe bli, om man vil bo i sentrum av dem spanske hovedstaden.

Hotellet tilbyr både ettroms-leiligheter og suiter – alle med en velutstyrt kjøkkenkrok, flatskjerm-TV og gratis internett-tilgang. Hotellet er særlig velegnet for familier.

Det er ikke restaurant på hotellet, men stedets velassorterte frokostbuffé kan anbefales. Ellers har hotellet en innbydende solterrasse, der man har fin utsikt over Madrid sentrum.

Blant de øvrige fasilitetene kan følgende nevnes: Døgnåpen resepsjon, klimaanlegg, faks-/kopimaskin, møterom, klesvask og –rens, barnepass og flyplasstransport (pristillegg).

Kapasitet: 56 leiligheter/suiter.

 

precadiosHotel Preciados (4 stjerner).

Hotel Preciados ligger midt i Madrid, kun 5 minutters gange fra Puerta del Sol, Plaza Mayor og El Palacio Real – i en vakker, restaurert bygning fra 1800-tallet. Rommene er smakfullt innredet, er utstyrt med satellitt-TV – og de fleste har også egen balkong. Hotellet tilbyr dessuten gratis minibar og Wi-Fi.

Av øvrige fasiliteter kan følgende nevnes: Døgnåpen resepsjon, room-service, safe, lydisolerte og allergikervennlige rom, klimaanlegg, klesvask, barnepass og bilutleie.

Hotellet har egen restaurant og cocktailbar, og forretningsreisende kan nyte godt av velutstyrte møterom, samt faks-/kopimaskin.

Kapasitet: 73 rom.

 

The-Westin-Palace-MadridThe Westin Palace Madrid

The Westin Palace er et eksklusivt 4-stjerners hotell som ligger sentralt i Madrid, i en monumental 1800-tallsbygning. Gangavstanden til Pradomuseet er på 5 minutter – og til Puerta del Sol går man på 7 minutter.

Hotellet har 467 rom og suiter. Alle rommene har aircondition, minibar, safe med plass til bærbar PC, stort skrivebord, telefon og TV. Allergitestet sengetøy kan fås på forespørsel. Det er gratis tilgang til trådløst internett i fellesområdene.

Konferansefasilitetene på hotellet er svært gode, og består av et forretningssenter med velutstyrte møtelokaler. Det tilbys også limousintjeneste ved The Westin Palace Madrid.

Servicetilbudet inkluderer ellers bl.a. frisørsalong, badstue, massasje, treningsstudio, restaurant, bar og gavebutikk/kiosk.

 

hotel-ritz-madrid-byHotel Ritz by Orient Express

Ritz er et 5-stjerners og tradisjonsrikt hotell i Madrid. Det er også et av de mest luksuriøse overnattingssteder i byen, og først og fremst beregnet på gjester med god råd. Kvaliteten er da også ypperlig. Det samme er beliggenheten, like ved Pradomuséet.

Hotel Ritz har 167 komfortable og store rom – der alle har aircondition, safe med plass til bærbar datamaskin, gratis trådløst internett, telefon med flere linjer og parabol-TV. Badene er utstyrt med designer-toalettartikler.

Frokosten på Ritz kan i godvær nytes på hotellets terrasse – eller i hagen, og middagen i en av de to restaurantene.

Blant Hotel Ritz’ øvrige fasiliteter kan følgende nevnes: Spa, badstue, helsestudio, kaffebar, to barer, billettservice, guidede turer, flerspråklig personale og gratis gjesteparkering.

Også hotellets konferansefasiliteter er meget gode – og består av et velutstyrt forretningssenter med romslige møtelokaler.