Hjem » Altea » Altea severdigheter

Altea severdigheter

Altea er kjent for sitt vakre og varierte landskap, og kombinasjonen av fjell og hav er byens største turistattraksjon. I tillegg har Altea et behagelig helårsklima, og i sommerhalvåret kommer turister hit først og fremst på sol- og badeferie. Det er gode muligheter for vannsportsaktiviteter her – og litt utenfor byen finnes en flott golfbane. Den pittoreske gamlebyen i Altea, som ligger på en høyde, tiltrekker seg også mange turister. Det gjør også byens flotte strandpromenade og elegante marina.

På 1960-tallet bodde mange kunstnere fra Europa i Altea, noe som fremdeles gjenspeiler seg i  byens mange små butikker som har salg av kunst og kunsthåndverk.

Altea har et variert kulturliv, og her finnes både private og offentlige kunstgallerier. Kunst- og kultursenteret Palau Altea ligger i utkanten av gamlebyen, og tilbyr forestillinger i form av teater, dans, musikk året rundt. Både Julio Iglesias og Jose Carreras har stått på scenen her. I tillegg arrangeres en rekke midlertidige utstillinger i Palau Altea.

Reiser man til Altea med barn, finnes det flere spennende temaparker nær Benidorm.

Litt mer om severdigheter i Altea:

Altea gamlebyenCasco Antiguo de Altea (Gamlebyen)

Gamlebyen i Altea er en av de vakreste og best bevarte i hele Valencia – og er Alteas hovedattraksjon. Den ligger på en høyde, og består av bratte brosteinsbelagte gater og et stort antall hvitkalkede hus – mange av dem fra 1700-tallet.

Gamlebyen gir et intimt og malerisk inntrykk, noe som forsterkes av de mange trivelige småbutikkene, hvor man bl.a. kan få kjøpt spennende kunsthåndverk. Ellers finnes det en rekke små gallerier og trivelige restauranter her.

I gamlebyen ligger også Fundación Eberhard Schlotter, som holder til i en sjarmerende bygning fra 1700-tallet. Dette er et galleri og museum viet den tyske maleren Eberhard Schlotter, som bodde en årrekke i Altea. Her er det også en konsertsal og flere konferanserom.

Hovedadkomsten til gamlebyen går via den gamle byportalen Viejo, som er en rest av bymuren fra middelalderen.

Sommeren 2012 ble gamlebyen i Altea tildelt en prestisjetung utmerkelse for sitt gode vern av kulturarven. Prisen bærer det lange navnet ”Bien de Interés Cultural del Baluarte y el Recinto Renacentista de la Villa de Altea”.

Web-link: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.49828652242.59316.49812997242&type=3

 

Iglesia Nuestra Señora del ConsueloKirken «Iglesia Nuestra Señora del Consuelo»

På det høyeste punktet i gamlebyen ligger Alteas vakre kirke – Iglesia Nuestra Señora del Consuelo – bygget i en kombinasjon av maurisk og nyklassisistisk stil. Den er også kjent under navnet «La Mare de Déu del Consol» – og er særlig kjent for sine to kupler laget av blå og hvite fliser. Kirken er et landemerke i Altea og et symbol for byen.

Ingen vet nøyaktig når den eldste kirken på stedet ble bygget, men de eldste arkivkilder som omtaler den, er fra 1640. Altea er flere ganger i historien blitt angrepet av sjørøvere, som også utsatte kirken for sine herjinger. I 1893 var den så forfallen at den ble stengt, og i 1901 ble den gamle kirken revet. Dagens kirke ble så reist på de gamle murene. Heller ikke den har vært forskånet for ødeleggelser. Under den spanske borgerkrigen i 1930-årene ble deler av interiøret ødelagt, og i 1981 ble kirken rammet av jordskjelv.  Etter et omfattende restaureringsarbeid framsto så kirken i 1998 slik vi ser den i dag.

«Plaza de la Iglesia» – kirkeplassen – er et viktig samlingspunkt i Altea, og rundt selve kirkeplassen er gatene belagt med små rullestein.

Åpningstider: Daglig kl. 11.00 – 20.00.

Adresse: Plaza de la Iglesia, 03590 Altea.

Web-adresse: http://campaners.com/php/fotos_campanar.php?numer=71

Mirador de los Cronistas de España

Mirador de los Cronistas de España

I gamlebyen i Altea – i tilknytning til Plaza de la Iglesia og kirken – ligger det fantastiske utsiktsstedet ”Mirador de los Cronistas de España». Her har man panoramautsikt over Altea, bukten og havet.

Om sommeren syder det av liv her. Gateartister opptrer, trivelige uterestauranter er åpne, og i området rundt utsiktspunktet og kirkeplassen finner man en rekke sjarmerende småbutikker i et miljø av hvitkalkede hus.

Adresse: Carrer del Rector Cremades, Plaza de la Iglesia, 03590 Altea.

La Iglesia Ortodoxa Rusa de San Miguel Arcangel

Kirken «La Iglesia Ortodoxa Rusa de San Miguel Arcangel»

Alteas russisk-ortodokse kirke er viet til erkeengelen Mikael, og er en vakker liten kirke i tradisjonell stil, med forgylte løkkupler.

Dette er ikke en gammel kirke. Byggearbeidet startet faktisk ikke før i 2002 – men den er en tro kopi av en 1600-tallskirke som opprinnelig lå i Ural-området i Russland. Den ble finansiert privat av en russisk forretningsmann som er bosatt i nærheten av Altea.  Alle materialene som kirken består av, er av russisk opprinnelse.

Kirken ligger ved riksvei N-332, halvveis mellom Altea og Calpe.

Åpningstider: Mandag – fredag ​​kl.10.00 – 14.00. Lørdag kl.10.00 – 20.00 og søndag kl. 08.00 – 18.00.

Adresse: Carrer de Norai, 1, 03590 Altea.

Web-adresse: http://orthodox.es/es/2010-09-22-23-23-05

entrada al centro de buceo celacanto

Celacanto Centro De buceo Altea

Dette er et moderne og svært populært dykkersenter, som ligger 50 meter fra fiskehavnen i Altea.

Senteret tilbyr både dykkerkurs i Altea og daglige dykker-ekskursjoner på strekningen Altea – Benidorm. Dessuten disponerer senteret to fullt utstyrte dykkerbåter med plass til 12 personer hver. Det er også mulig å leie dykkerflasker på senteret.

Celacanto Centro de buceo Altea disponerer også dusjer samt tørkemuligheter for dykkerutstyr.

Åpningstider : Ikke oppgitt.

Adresse: Sardinal 4 local 8, 03590 Altea.

Web-adresse: http://www.buceoaltea.com/celacanto.html

Museo del Mar Altea

Museo del Mar Altea

Museo del Mar er et spennende sjøfartsmuseum, som først og fremst dokumenterer Alteas lange maritime historie. Museet ligger i det nedlagte skipsverftet Orozco, som var en av de viktigste industribedrifter i Valencia-regionen på 1960-tallet.

Alteas historie som sjøfarts- og fiskeriby blir presentert bl.a. gjennom fotoutstillinger og en omfattende, maritim gjenstandssamling.

Museet har også en egen avdeling med gamle skipsmodeller – blant disse er en imponerende modell av Titanic.

Åpningstider: Mandag – lørdag kl.10.00 – 14.00 og 16.30 – 21.00, søndag kl.10.00 – 14.00.

Adresse: Carbonera 1, 03590 Altea.

Facebook-side: https://www.facebook.com/pages/Museo-DEL-MAR-Altea/385309898171744

Las Torres de Galera

Las Torres de Galera y Bellaguarda

To av vakttårnene fra Alteas gamle befestningsanlegg er blant byens historiske severdigheter. Det eldste av dem, Torre de la Bellaguarda, ble oppført i andre halvdel av 1500-tallet, og er byens eldste byggverk. Tårnet ligger om lag 500 meter nordøst for kirken, og har gitt navn til en egen bydel, Bellaguarda.

Det andre tårnet, Torre de la Galera, ligger i omtrent samme avstand sør for kirken, like ved Calle la Mar.

Begge tårnene er blitt omhyggelig restaurert i løpet av de seneste årene, og er viktige historiske minnesmerker. Fra Torre de la Bellaguarda, som ligger relativt høyt, er det en flott utsikt over Altea-bukten. Torre de la Galera er i dag del av en privat eiendom – og ikke like tilgjengelig.

Vakttårnenes opprinnelige hovedfunksjon var å være observasjonspunkter i kampen mot fiendtlige raid fra havet, særlig fra de sjørøverbandene som herjet Middelhavet i tidligere tider.

Web-adresse: http://www.castilloscomunidadvalenciana.com/marib3.htm

Altea beach

Altea Beach

Altea Beach er ikke én strand, men seks km med strender, som er avdelt av klipper og viker. De viktigste og mest populære er «Playa de la Roda» og «Playa de Cap Blanch». Andre godt besøkte strender er Playa de Cap Negret, kjennetegnet ved sine mange svarte småstein, og Playa de l’Olla, som ligger innenfor øya den er oppkalt etter.

Langs den vakre, palmesmykkede strandpromenaden (esplanade) – «Paseo Maritimo» – ligger det en rekke interessante butikker, samt utallige restauranter og barer.

Det er to vannsportssentre som betjener Altea – El Club Nautico de Altea og El Puerto deportivo de Luis Campomanes. Begge ligger ved strandpromenaden – og begge tilbyr dykking, vindsurfing, fiske, båtturer og seiling.

Adresser:

El Club Nautico de Altea, Avenida del Puerto 50, 03590 Altea.

El Puerto deportivo de Luis Campomanes, Puerto Marina Greenwich, 03599 Altea.

Web-adresser: http://www.cnaltea.com/, http://www.cncampomanes.com/

Aqualandia

Aqualandia

Badelandet «Aqualandia» ligger 9 km sør for Altea, i nærheten av Benidorm. Dette er en meget populær turistattraksjon for hele familien, spesielt på varme dager.

Aqualandia tilbyr en rekke ulike vannaktiviteter, fra de mest spektakulære til mer moderate aktiviteter – som passer for de aller yngste.

Tilstrømningen er svært stor i høysesongen, og man må da være forberedt på at det kan være en del kødannelse.

Har man behov for litt avslapning i løpet av besøket, kan man ta en tur innom parkens rekreasjonsområde, og ta seg en hvilepause på en av de mange solsengene. Parken har dessuten flere restauranter.

Åpningstider: Fra mai til oktober daglig kl. 10.00 – 19.00.

Adresse: Parque Natural Sierra Helada, 03503 Benidorm.

Web-adresse: http://www.aqualandia.net/

Muldo mar

MundoMar

MundoMar er en spennende sjødyrpark, som ligger like ved badelandet Aqualandia – omlag 9,5 km sør for Altea. Her finner man bl.a. delfiner, pingviner og sjøløver – samt flere arter tropiske fugler. Alle dyrene lever så tett opp til sitt naturlige habitat som mulig. Dette er, ved siden av ”naboen” Aqualandia, den største familieattraksjonen i nærheten av Altea.

Høydepunktet er nok ”delfinshowet”, som varer en halv time – og som vises to ganger daglig. Publikum sitter da i et stort amfi – eller man kan velge et annet perspektiv, og se det hele nedenfra via en av de undersjøiske tunnelene som er anlagt i parken.

Åpningstider: Fra mars til desember daglig kl. 10.00 – 19.00.

Adresse: Parque Natural Sierra Helada, 03503 Benidorm.

Web-adresse: http://www.mundomar.es/