Hjem » Altea » Altea mat og drikke

Altea mat og drikke

Altea kan tilby et variert utvalg av restauranter og spisesteder, enten man ønsker tradisjonelle spanske retter eller en mer internasjonal meny. På toppen av åsen i gamlebyen ligger kirkeplassen «Plaza Iglesia», og her finnes det mange trivelige restauranter og utesteder. Sommerstid har dette området en flott atmosfære med et yrende folkeliv.

I kystområdet ved marinaen og langs strandpromenaden finner man også et godt utvalg av restauranter, og mange av dem serverer lekre fiskeretter. Spanske tradisjonsrike retter som paella står ofte på menyen i dette området.

Altea har restauranter i alle prisklasser, og ønsker man avveksling fra det tradisjonelle spanske kjøkken, kan man f.eks. velge blant italienske, meksikanske, greske eller japanske restauranter. I tillegg kan Altea tilby utallige tapas-barer, tavernaer og caféer.

Noen populære spisesteder i Altea:

Mat que-rico-winebar-alteaQue Rico

Que Rico er en restaurant/café som serverer frokost, lunsj- og tapas-retter til en hyggelig pris. Restauranten ligger nær marinaen og strandpromenaden i Altea, og fra den trivelige utendørsterrassen har man flott utsikt over havet. Que Rico åpnet i 2010, og serverer smakfulle retter fra Middelhavsområdet – deriblant salater, smørbrød, burgere og desserter. På forespørsel kan man også få vegetarretter her. Stedet har en omfattende vinliste, og en vennlig atmosfære. Que Rico har også salg av resirkulerte glass samt servise. Prisklasse: Lav.

Åpningstider: Daglig kl. 10.00 – 20.00. Onsdag stengt.

Adresse: Calle Sant Pere 41, 03590 Altea

Web-adresse: http://www.quericoaltea.es/

mat cafe-opera-alteaCafé Opera

Café Opera ligger ved strandpromenaden i Altea, og serverer frokost samt lunsj-retter. Caféen åpnet i 2001, og er blitt berømt for sine gode og hjemmelaget salater, baguetter, omeletter, supper mm. Interiøret er viet klassisk musikk, og veggene er dekorert med noteark, bilder av kjente komponister og musikkinstrumenter. Baren ved Café Opera er dessuten formet som et piano. I tillegg til småretter, serverer Café Opera kaffe/te, mineralvann og vin. Stedet har også en hyggelig utendørsterrasse. Prisklasse: Middels.

Åpningstider: Daglig kl. 10.00 – 20.00. Mandag stengt.

Adresse: Calle Sant Pere 40, 03590 Altea

Web-adresse: http://www.cafeopera-altea.com

mat la brushettaLa Bruschetta

La Bruschetta er en hyggelig italiensk restaurant, som ligger 3 km nordøst for Altea sentrum (restauranten befinner seg nær motorvei AP7 med innkjørsel fra N-332). La Bruschetta serverer autentisk italiensk mat, og er spesielt berømt for sine smakfulle pasta- og kjøttretter. Stedet har hyggelig innredning og fredelig atmosfære, og man kan også velge å spise utendørs. La Bruschetta har en omfattende vinliste, spesielt tilpasset menyen.

Åpningstider: Mandag kl. 19.30 – 23.00. Tirsdag – lørdag kl. 13.00 – 16.00 og 19.30 – 23.00. Søndag stengt.

Adresse: Partida La Olla 45, 03590 Altea

Web-adresse: http://www.labruschettaaltea.com

Mat La Costera de AlteaLa Costera de Altea

La Costera er en sjarmerende og intim restaurant som serverer retter fra det franske kjøkken, og ligger i gamlebyen – en kort spasertur fra byens vakre kirke. Restauranten drives av et fransk par, og her kan man velge mellom lekre kjøtt- og fiskeretter. På menyen finnes forretter, hovedretter og desserter – og stedet har dessuten en imponerende vinliste.

La Costera de Altea holder til i en over 100 år gammel bygning, og er innredet i rustikk stil. Det spilles behagelig bakgrunnsmusikk i lokalet, og stedet har dessuten en flott utendørs terrasse.

Prisklasse: Middels.

Åpningstider i sommersesongen: Tirsdag – søndag kl. 19.30 – 23.00. Mandag stengt.

Adresse: Costera Mestre de Musica 8, 03590 Altea

Web-adresse:  http://www.lacosteradealtea.com

mat Asador El Torreon de PaulaAsador El Torreon de Paula

Asador El Torreon de Paula er en stemningsfull gourmet-restaurant som ligger ved kirkeplassen «Plaza de la Iglesia» i gamlebyen. Restauranten serverer de lekreste lunsj- og middagsretter fra middelhavsområdet, og stedet er spesielt berømt for sin gode biff.

Asador El Torreon de Paula har rustikk interiør og en romantisk atmosfære, og fra takterrassen har man fantastisk utsikt over hav og fjell. Prisklasse: Middels.

Åpningstider: Daglig kl. 12.00 – 24.00.

Adresse: Carrer Sant Josep 1, Plaza de la Iglesia, Casco Antiguo, 03590 Altea

Web-adresse: http://eltorreondepaula.wix.com

mat Saltea RestauranteSaltea Restaurante

Saltea er en populær restaurant som ligger ved kysten 6 km nord for Altea, i bukten Cala del Mascarat. Restauranten serverer gourmet-måltider fra middelhavsområdet, og er spesielt kjent for sine gode fisk- og skalldyrretter. Saltea Restaurante ligger idyllisk til ved marinaen Campomanes, og stedet har et lyst og luftig interiør.

I tillegg til fiskeretter, har restauranten velsmakende kjøttretter samt pasta, supper, salater og desserter. Prisklasse: Middels – høy.

Åpningstider: Daglig kl. 10.00 – 23.30.

Adresse: Puerto Deportivo Luis Campomanes, 03599 Altea

Web-adresse: http://www.saltearestaurante.com