Hjem » Alicante » Alicante flyplass (ALC)

Alicante flyplass (ALC)

alicante-flyplass

Nærmeste flyplass er Alicante Airport (ALC), som ligger 12 km sørvest for sentrum. Flyplassen er en av de 50 travleste i Europa, og betjener omlag 9 millioner passasjerer årlig (2012).
Flere flyselskaper har ruter fra norske lufthavner til Alicante. Norwegian flyr flere ganger i uken fra Gardermoen, og i sommersesongen også fra Bergen, Stavanger og Trondheim. Dessuten flyr SAS til Alicante fra Gardermoen, og Ryanair har direkteavganger fra Moss (Rygge) og Sandefjord (Torp).

De finnes også en mulighet hver lørdag, samt mandag og torsdag i sommersesongen, med fly fra Gardermoen til Murcia-San Javier Airport (MJV), som ligger 90 km sør for Alicante. Kommunikasjonene fra denne flyplassen til Alicante er imidlertid ikke spesielt gode, men dersom man leier bil i Murcia, kan dette være et godt alternativ.

Transportalternativer fra Alicante Airport og inn til sentrum består av buss eller taxi. Det går buss hvert 40. minutt. Turen tar ca. 40 minutter inn til sentrum på grunn av en del stopp underveis, men billettprisen er svært lav. Taxitilbudet er godt, effektivt og også relativt rimelig.

Ønsker man å leie bil i Alicante, kan det lett ordnes på flyplassen, der flere kjente utleiefirmaer er representert – bl.a. Avis, Europcar, Hertz, Sol-Mar og Record Rent-a-Car.

Flyplassen har et eget shopping-område, der det finnes flere butikker (inkl.taxfree), barer, caféer og restauranter. Her kan man også ordne med hotell-booking og få utført banktjenester. Det er også apotek og turistkontor på flyplassen.